kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Krizde Türkiye'ye küsen Sephora Unitim'le eylülde yeniden geliyor

EBRU ERDOĞAN
Yıllık 2.5 milyar Euro cirosu olan Sephora, ilk mağazasını İstanbul'da İstinye Park'ta açacak. 2008 yılı sonuna kadar 10 mağaza hedefleyen Fransız Sephora'nın mağaza sayısı beş yılda 20'ye çıkarılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Krizde Türkiye'ye küsen Sephora Unitim'le eylülde yeniden geliyor
Türkiye'ye ilk olarak 2000'li yılların başında gelen dünyanın en büyük kozmetik zincirlerinden Fransız Sephora, Unitim Holding'le eylül ayında İstinye Park'ta açılacak mağaza ile yeniden Türk tüketicileriyle buluşacak. Kimine göre kriz nedeniyle, kimine göre ise yönetim yanlışları nedeniyle daha önce Türkiye pazarından çekilen, Sephora'yla ilgili olarak Unitim Yönetim Kurulu başkanı Burç Cemiloğlu, "Türkiye'de son yıllardaki ekonomik istikrar ve büyüme potansiyeli taşıyan kozmetik perakendeciliği, Sephora'nın tekrar bu pazara girmeye karar vermesinde etkili oldu" dedi. LVMH Grup'un yıllık bilançosuna göre şirketin kozmetik sektöründen elde ettiği ciro, 2.5 milyar Euro.

'SEKTÖR 2001 ÖNCESİ SEVİYEDE'
Türkiye'de kozmetik sektörünün son yıllarda hızlı bir büyüme eğrisi yakaladığını dile getiren Cemiloğlu, şöyle konuştu: "Türk insanının güzellik ve bakım anlayışı ile cilt bakımına verilen önemin artmasıyla, kaliteli ürünlere duyulan ihtiyaç her gün daha da dikkat çekici bir hale geliyor. Ancak sektörün servis ve marka çeşitliliği açısından bakıldığında kat etmesi gereken çok yol olduğunu görüyoruz." Satış rakamları incelendiğinde, sektörün hala 2001 yılı öncesindeki seviyelerde olduğunu ifade eden Cemiloğlu, birkaç markanın hakim olduğu pazarda tüketicinin hala ihtiyaçlarını yurtdışından ya da duty-free'lerden karşıladığını söyledi. Cemiloğlu, pazarı büyütmek, orta ve uzun vadede bakım ve servis anlayışını şekillendirebilmek için perakendecilerin ve distribütörlerin ortak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Cemiloğlu, Christian Dior, Donna Karan, Louis Vuitton gibi markaları barındıran Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Grubu'na bağlı Sephora zincirinin aralarında Kanada, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, İspanya, İtalya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'in de bulunduğu ülkelerde 621 mağazası bulunduğunu söyledi. Türkiye'de 2008 yılı sonuna kadar 10 mağaza açmayı planladıklarını dile getiren Cemiloğlu, beş yıllık vadede bu sayıyı 20'ye çıkaracaklarını belirtti. Sephora şirketiyle bir joint venture anlaşması yapıldığını ifade eden Cemiloğlu, ortak kurulacak şirketin, Sephora markasıyla açılacak mağazaların faaliyetlerini yürüteceğini belirtti. Her mağazada ortalama 15 kişi istihdam edeceklerini anlatan Cemiloğlu, 2008 sonuna kadar 150 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Rakamlarla Sephora
2006 cirosu: 2.5 milyar Euro
2006 faaliyet geliri: 222 milyon Euro
2006 yatırım tutarı: 98 milyon Euro
Mağaza sayısı: 621
Marka sayısı: 250
Kaynak: LVMH
Haberin fotoğrafları