kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

10 yılını hapishanede geçiren Doğan pes etti

Ercan DEMİRCİ-Abidin YEL-Ahmet TUNÇ / MERKEZ
DEP davasından mahkûm olarak 10 yıl Ulucanlar'da yatan 52 yaşındaki eski milletvekili Doğan, kalp krizi sonrası koma halinde kaldırıldığı hastanede öldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
10 yılını hapishanede geçiren Doğan pes etti
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü belediye tarafından düzenlenen Doğubeyazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nde konuşma yaparken kalp krizi geçiren DEP eski milletvekili 52 yaşındaki Orhan Doğan, dün sabah yaşamını yitirdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncer, Doğan'ın kardiyojenik şok ve çoklu organ yetersizliğine bağlı solunum ve dolaşım yetmezliğinden saat 06.30 sıralarında hayatını kaybettiğini, ancak tıbbi işlemin saat 07.00 sıralarında sona erdirildiğini belirtti. Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyelerinin Doğan'ı başka bir ile nakletmek için önceki gün Lüksemburg'tan getirttikleri özel ambulans uçak da Ferit Melen Havaalanı'nda kaldı. Doğan'ın ölüm haberini alan eşi Kıymet ve kız kardeşi Sebahat Doğan hastane bahçesinde gözyaşlarına boğuldu. Doğan'ın öldüğünü duyan Demokratik Toplum Partisi yöneticileri ile cezaevi arkadaşları Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve bine yakın kişi hastane önünde birikti. Bu arada DTP Genel başkan Vekili Nurettin Demirtaş Leyla Zana ile birlikte cenaze ile ilgili bir açıklama yaptı. Doğan'ın yakınları, hastane bahçesinde taziye defteri açtı.

CİZRE'DE BUGÜN GÖMÜLECEK
Mardin'in Dargeçit ilçesinde doğan Orhan Doğan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün toprağa verilecek. Doğan'ın cenazesi bu sabah saat 08.00'da Van'dan karayoluyla konvoy eşliğinde Cizre'ye götürülecek, akşam saat 17.00'de ise yakınları ile DTP'lilerin katılacağı bir törenle Cizre asri mezarlığında toprağa verilecek. Cenaze nedeniyle hazırlıkların başlandığı Cizre'de geniş güvenlik önlemleri de alındı. Eski DEP milletvekili Orhan Doğan için Meclis'te tören yapılıp yapılmayacağı da merak konusu olurken, Doğan'ın ailesinden Meclis'e böyle bir talep gelmediği belirtildi.