kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ASELSAN hedefi tam 12'den vurdu

CEYDA KARAASLAN ANKARA
ASELSAN, Hollanda'ya Kaideye Monteli Stinger hava savunma sistemi satıyor. Türk mühendislerin imzasını taşıyan sistem, deneme atışlarında tam puan aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
ASELSAN hedefi tam 12'den vurdu
ASELSAN, ilk ürünü telsiz üretimi için lisans aldığı Hollanda'ya, 32 yıl aradan sonra ileri teknoloji ürünü hava savunma sistemi satıyor. ASELSAN, Avrupa'nın önde gelen savunma sanayi firmalarını geride bırakarak Hollanda Kraliyet Ordusu'yla hava savunma sistemi, Kaideye Monteli Stinger (KMS) tedarik sözleşmesi imzaladı. 18 adet satılacak KMS'lerden 23 milyon Euro elde edilecek. İlk teslimatın İDEF Savunma Sanayisi'nde yapıldığı hava savunma sistemlerinin kalan 17'si de 2008 içinde teslim edilecek. KMS'ler Hollanda ordusunun yeni kara tabanlı hava savunma sisteminin kilit öğelerinden birini oluşturacak. Hollanda'nın Türkiye'den tedarik edeceği KMS'nin ilk testleri de 18-22 Haziran tarihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Şile Atış Alanı'nda gerçekleştirildi ve KMS'ler "tam puan" aldı. Hollanda Kraliyet Ordusu mensupları ile TSK Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan da yetkililerin hazır bulunduğu testlerde, tüm atışlar Hollanda Kraliyet Ordusu tarafından yapıldı.

SAVUNMA SANAYİSİNDE İLK
Deniz platformu üzerinde yer alan sabit hedef ve hareketli uçaklara tekli ve salvo füze atışlarında tam isabet kaydedildi. ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, haziran başında Hollanda Kraliyet Ordusu mensuplarına ASELSAN tesislerinde kullanıcı eğitiminin verildiği, bunun da atışların isabetli olmasında rol oynadığı belirtildi. Proje aynı zamanda, ASELSAN'ın kendi tasarımlarını Hollanda firmalarına ürettirmesi, sistem entegrasyonunun ise ASELSAN tarafından yapılması açısından Türk Savunma Sanayisi'nde bir ilk özelliğini de taşıyor. Hollanda'ya satışı gerçekleştirilen KMS'lerin üretiminde 1400 yerli mühendisin emeği var. Bu mühendislerden 850'si yeni teknolojiler geliştirmek üzere AR-GE bölümünde görev yapıyor.
Haberin fotoğrafları