kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Unutkanlığın ilacı

MEĞER benim gibi hafıza problemi yaşayan ne çok insan varmış. Pazar günü bu sütunlarda sevgili Suna Dumankaya'nın hafızaya iyi gelen karışımını yazdıktan sonra talep patlaması yaşandı. Pek çok dostum ve okurum benden bu karışımın formülünü istedi. Tabii ki bu sorunu önce tıbbi yöntemler kullanarak aşmak, uzman doktorların gözetiminde tedaviye başlamak gerekiyor. Dumankaya'nın bitkisel formülü ise sadece bu tedaviye "yardımcı" olabilir. Ayrıca bunu denemeden önce doktorunuza danışmayı da asla ihmal etmeyin. İşte o karışımın içinde yer alanlar: Bir litrelik halis balın içine bir çay kaşığı ısırgan otu, bir çay kaşığı keten tohumu, bir çay kaşığı siyah üzüm çekirdeği, bir çay kaşığı ginseng, bir çay kaşığı arı poleni, bir çay kaşığı zencefil, bir tatlı kaşığı zerdeçal, 300 gram kuru organik erik, 100 gram ceviz, 100 gram badem, 100 gram fındık, bir tatlı kaşığı gentinyane, bir tatlı kaşığı çamsakızı konulur. (Bu malzeme balın içine atılmadan önce blender'dan geçirilmeli ya da havanda dövülmelidir.) Hafızaya yararı olduğu kadar sıcakların metabolizma üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi, yorgunluğu alır. Vücut direncini artırır. Özellikle mevsim dönüşümlerinde karşılaşılan üst solunum yolu rahatsızlıklarına, öksürüğe, bronşite iyi gelir. Söz konusu karışımın içine yalnızca tahta kaşık sokulmalı ve sabah-akşam birer tatlı kaşığı yenmelidir.