kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmayan muhalefet milletvekillerine ilişkin olarak söylediği "Erkekliğe sığmadı" sözünden dolayı manşetinden eleştiren Milliyet, "İngiliz Almanı becermiş" diyen köşe yazarı Hasan Pulur'un yazısını yayımlamakta bir sakınca görmedi. Üstelik bu daha önce Günaydın köşe yazarı Ayşe Özyılmazel'in nasıl köşe yazarı olduğuna ait ağır ithamlar içeren yazı yazan Pulur'un ikinci vakası.

KADINLARDAN ÖZÜR DİLESİN
Pulur, 'Olaylar ve İnsanlar' adlı köşesinde "Yahu kız İngiliz, beceren de Alman, pirincin taşını ayıklamak Türkiye'ye düşüyor. Diyeceksiniz ki bizimkilere ne oluyor, alan razı, veren razı değil, aralarında halletsinler" diyerek tavrını ısrarla sürdürdü. Pulur'a tepkiler:

* Hande Öğüt (Yazar): Kadın adeta tüketilecek bir mal, bir meta. Yeni bir dil inşa etmemiz ve dili kadını asağılayan, ezen sözcük ve cümle kalıplarından kurtarmamız gerekiyor.

* Melek Özman (Filmmor Kadın Kooperatifi Koordinatörü): Değerli olan her şey erkeğe, değersiz olanı kadınlara mal ediliyor. Bu tamamıyla kendi çarpık zihniyetlerinin bir dışavurumudur.

* Av.Hülya Gülbahar (KA-DER Genel Başkanı): Hiçbir gazetenin yayın politikasının izin vermemesi lazım.

* Kadınların MEDYA İZLEME GRUBU-MEDİZ: Milliyet gazetesi ve Hasan Pulur'un tüm kadınlardan özür dilemesi ve kendini tekzip etmesini bekliyoruz.

NOT: 'Becermek' kelimesinin TDK'ya göre anlamı: 1-Güç görünen bir iş ya da duruma çözüm bulmak, üstesinden gelmek. 2- (alay yollu) Bir şeyi kullanılmaz duruma getirmek, bozmak, kirletmek. 3-(argo) Irzına geçmek, kirletmek. 4-(argo) Birini öldürmek. Hasan Pulur