kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tarladan su yerine petrol fışkırdı!

Yeni Haber
Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Göktepe köyünde yaşayan İbrahim Halil İstemil, susuz arazisini suya kavuşturmak için başlattığı sondaj çalışması sırasında kuyudan su yerine petrol çıktı.

Önceleri suyla karışık gelen petrol daha sonra yerini sade petrole bıraktı ve tarlanın yüzeyi tamamen petrolle kaplandı.

Tarlasını istila eden petrol yüzünden 300 bin YTL civarında zarara uğradığını öne süren İbrahim Halil İstemil, zararının karşılanması için kaymakamlığa başvurdu.

Kaymakam Coşkun Açık'ta, BOTAŞ ve TPO Yetkilileri ile birlikte bölgedeki petrolün atık petrol mü? Yoksa ham petrol mü? olduğunu araştırdıklarını söyledi. Açık, tarlaya 700 metre kadar uzaklıkta bulunan Batman-Dörtyol Boru hattında BOTOŞ yetkililerinin incelemelerde bulunduğunu; ancak buradan herhangi bir sızıntıya rastlamadıklarını söyledi.

Kaymakam Açık, TPO yetkililerinin yaptığı araştırmada çıkan petrolün ham petrol olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Petrolün rezervi konusunda tam bir fikir sahibi olabilmek için TPO'dan araştırma ekibi istediklerini aktaran Kaymakam Coşkun Açık, net bilginin yapılacak araştırmanın ardından belli olacağını belirtti.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Açık şunları söyledi: "Göktepe köyünden geldiğini söyleyen bir vatandaşımız su çıkarmak için yaptıkları sondaj çalışması sırasında tarlasından petrol çıktığını ifade etti. Hemen BOTAŞ ve TPO yetkililerini arayarak konuyu bildirdik. BOTAŞ yetkilileri ile birlikte köye giderek incelemelerde bulunduk. Önceleri çıkan petrolün atık petrol olduğu yönünde bir izlenim oluştu. Tarla yakınından geçen boru hattında inceleme başlatan ekip herhangi bir sızıntıya rastlamadı. TPO yetkilileri de olay yerine geldi ve onların yaptığı araştırmada çıkan petrolün sızıntı değil ham petrol olduğu anlaşıldı. 70 metre derinlikten çıkan petrolün ne kadar bir rezerve sahip olduğu konusunda henüz net bir bilgi yok. TPO'dan gelecek olan ekibin yapacağı çalışma neticesinde petrolün rezervi ortaya çıkarılacak."

Tarla sahibi İbrahim Halil İstemil ise başından geçen olayı şöyle aktardı: "Tarlamda su olmadığı için sondaj çalışması başlattım. 70 metre kadar derinliğe indiğimizde suyla karışık petrol çıkmaya başladı. Bugün akıntı tamamen petrol şeklini aldı. Çok yoğun bir şekilde kuyudan petrol akıyor. Tarlamın yüzeli petrolle kaplandı. Yaklaşık 300 Bin YTL zarara uğradım. Avukatımız aracılığı ile gerekli mercilere başvurumuzu yapacağız. Hiç beklemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık."

CHA