kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KOCA YUSUF SÖNDÜRDÜ... Yangın söndürme çalışmalarına İstanbul İtfaiyesi'nin Koca Yusuf adlı çok amaçlı söndürme uçağı da katıldı.

Fabrikada yangın ucuz atlatıldı

Yalçın BEL-MERKEZ
Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın Tuzla'da bir vernik fabrikasını kül etti. İtfaiyenin güçlükle söndürdüğü yangında can kaybı olmadı..
Tuzla'da Orhanlı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Varlı Boya ve Vernik Fabrikası'nda dün sabah çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. İtfaiyenin 3 saat süren söndürme çalışmalarına yangın söndürme uçağı ile itfaiyenin "Koca Yusuf" adlı çok amaçlı söndürme aracı da katıldı. Elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında can kaybı olmazken fabrika kullanılmaz hale geldi. Fabrikanın içinde bulunan içi solvent dolu 4 tankın alev almaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı. Alevlerin zaman zaman 30 metreye ulaştığı yangında, solvent dolu tankların patlamasının önlenmesiyle büyük bir facianın önüne geçildi. Sokaklara taşan alevler arasındaki yanıcı maddeler ise paniğe neden oldu. Sık sık patlamaların yaşandığı yangını itfaiye ekipleri güçlükle söndürebildi.

YOĞUN DUMAN
Yangın, itfaiyenin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınırken söndürme uçağı soğutma çalışmalarına katılarak alevlerin üzerine 3 sorti yapıp su boşalttı. İtfaiye ekiplerinin de yoğun dumandan etkilendiği yangında fabrika sahibi Mehmet Varlı zor sakinleştirildi.