kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ANNESİ GELİP KIZINI ALDI... Hasta olduğu öğrenilen 17 yaşındaki G.H. annesi tarafından polisten teslim alındı.

Fuhuşa zorlanan kız çok ağır hasta çıktı

Neşat DİŞKAYA / MERKEZ
Fuhuşa zorlandığı öne sürülen 17 yaşındaki genç kızın wilson hastası olduğu, yürüme ve konuşma güçlüğü çektiği anlaşıldı..
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, "fuhuş yapıldığı'' ihbar edilen bir eve düzenlenen operasyonda, fuhuşa teşvik suçundan çok sayıda kaydı bulunan S.E. adlı kadın yakalandı. Operasyonda fuhuşa teşvik edildiği öne sürülen G.H.'nin dramı da yürekleri dağladı. Annesinin ikinci evliliğini yapmasının ardından evden kaçıp, bir dönem birahanelerde garsonluk yaptığı, ardından da fuhuş batağına sürüklendiği öne sürülen 17 yaşındaki G.H.'nin "wilson hastası'' olduğu ortaya çıktı.

YÜRÜME ZORLUĞU ÇEKİYOR
G.H.'nin, uzun süredir kas kasılması, konuşma ve yürüme güçlüğü çektiği öğrenildi. G.H. ifadesinin alınmasının ardından, annesine teslim edildi. S.E. ise aralarında reşit olmayan bir genç kızın da bulunduğu kişileri fuhuşa teşvik ve aracılık yapmak suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Wilson hastalığı yiyecekler yoluyla vücuda alınan bakırın yeterince asimile edilememesinden dolayı dışarı atılamayarak vücutta aşırı depolanmasından kaynaklanıyor. Bu depolanmanın ardından ileri klinik vakalarda, karında şişlik ve ağrı, sarılık, karın ağrısı problemleri görülebildiği gibi bunun dışında da bazı hastalarda aşırı titreme, yazma, yürüme, konuşma ve yutkunmada zorluk problemlerinin yaşandığı, daha ileri seviyelerde ise tüm zihinsel işlevlerin durabildiği bildirildi. Ayrıca wilson hastalarında kişilik problemlerinin de gözlenebileceği belirtildi.