kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Telekom'dan yeni evlilere bedava kablosuz telefon

TİMUR SIRT
14.06.2007
Türk Telekom, 24 aylık kontrat karşılığı Panasonic'in SMS gönderen kablosuz sabit telefonunu yeni evli çiftlere bedava veriyor..
Türk Telekom 15 Mayıs-30 Eylül 2007 tarihleri arasında evlenecek çiftler için kampanya başlattı. Bedava telefon kampanyasında cep telefonu operatörlerinden sonra ilk adım sabit telefon için Türk Telekom'dan geldi. Türk Telekom yeni evlenen çiftler için düzenlediği kampanya ile Panasonic'in kablosuz telefonunu 24 aylık kontrat karşılığı verecek. Vodafone'un Telsim'i satın aldığı sırada gündeme gelen bedava telefon kampanyaları için ilk adımın mobil operatörlerden gelmesi bekleniyordu. Mobil operatörler fatura garantili kampanyalara başladı. Türk Telekom 2006 kablosuz dect telefonların satışlarının Türkiye'de patlaması üzerine kablosuz telefon kampanyası düzenliyor.

KISA MESAJ GÖNDERİYOR
Yeni evli çiftlerin yeni telefon hattı alması ve kablosuz sabit telefonlarda telefon defteri özelliği, kampanyanın düzenlenmesinin bir diğer sebebi. Kullanıcılar rehber için cep telefonunu kullandığından sabit telefon kullanılmıyordu. Yeni sabit kablosuz telefonlarda rehber özellikleri de son derece gelişmiş durumda. Türk Telekom konuşma dışında gelirlerini büyütmek için bu tür telefonların kullanımını artırmayı hedefliyor. Kısa mesaj da gönderebilen telefonlar için başvuru yapmak gerekiyor. Kablosuz sabit telefonların özellikleri de artıyor. Renkli ekran ve kısa mesaj gönderme, kablosuz sabit telefonlarda sabit özellik olarak ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca internet telefonu özelliğine sahip telefonlar da evdeki hızlı internet hattı üzerinden bedava görüşme yapmayı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Siemens, 399 litre yakıt alana bir dect telefon bedava kampanyasıyla satışları önemli ölçüde artırmıştı. 2006 yılında Siemens A140 modeli ile gerçekleştirilen kampanya ile Türkiye'de toplam dect telefonu satışından daha fazla telefon satılmıştı.