kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘İZMİR İKTİDAR OLACAK’.... İzmir adaylarını basına tanıtan CHP lideri Baykal, "İzmir iktidar olacak" diye konuştu. Baykal, Karşıyaka Belediye Binası’nın açılış töreninde ise vatandaşlarla sohbet etti (sağda).

Milli mücadele seçimi

Nihal AŞKIN - Ercan AKGÜN
İLİŞKİLİ HABERLER
Milli mücadele seçimi
Çeşitli açılışlar ve temel atma törenleri için dün İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, İzmir'in seçimlere giden dönemde kimliğini ve siyasi anlayışını net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Seçim kampanyasının da iyi gittiğini söyleyen Baykal, "Bu seçimlerle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını umut ediyorum. Yeni bir dönem başlayacak ve biz bu yeni dönemde Türkiye'de İzmir anlayışının iktidar olmasını istiyoruz" dedi. Daha sonra Karşıyaka Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılan Baykal, aşırı sıcağa rağmen binlerce kişi tarafından karşılandı. "Başbakan Baykal" sloganları altında kürsüye çıkan Deniz Baykal şöyle konuştu: "İzmir, Türkiye'nin ulusal bağımsızlık duygusudur. Çünkü İzmir, Cumhuriyet bilincinin en yüksek olduğu yerdir. Çünkü İzmir, Atatürkçü düşüncenin merkezinde yer alan kenttir. İzmir'i iktidar yapmak demek, tam Cumhuriyet düşüncesini kimselere çiğnetmemek demektir. İzmir'i iktidar yapmak demek; Mustafa Kemal Atatürk'ü iktidar yapmak demektir."

"GÜVENİYORUM"
Konuşmasından önce sahne alan Edip Akbayram'ın seslendirdiği "Güzel günler göreceğiz çocuklar" şarkısına da atıfta bulunan Baykal, bu ülkenin güzel günler görmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu vurguladı. Seçimleri Milli Mücadele'ye benzeten Baykal, "22 Temmuz seçimleri, insanımızın emeğine, kadınlarımızın eşitlik haklarına, gençlerimizin daha iyi yaşam özlemine kavuşacağı günlerin başlangıcı olacaktır. Bu seçim, Türkiye'nin kader seçimidir. Milli mücadele bu. Bunu kaybetmeyi hiçbirimiz göze alamayız. , İzmir'e güveniyorum" diye konuştu. Baykal daha sonra metroyu, Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Bornova merkeze ulaştıracak hattın Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki temel atma törenine katıldı. İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda ise "Türkiye bu seçimlerde kendi tarihiyle hesaplaşacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları