kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Tayyip Erdoğan

Kürt siyasetçileri Meclis'e çağırdı

Bülent AYDEMİR- NİĞDE / AKSARAY
Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşların temsilcisinin PKK olamayacağını belirterek "Derdiniz özgürlükse bunu gelir Meclis'te yaparsınız" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşların temsilcisinin PKK olamayacağını vurguladı ve "Derdiniz özgürlükse bunu gelir demokratik parlamenter sistem içinde Meclis'te yaparsınız" dedi. Erdoğan, AK Parti'nin Niğde mitinginde ilginç çıkışlar yaptı. Yoğun sevgi gösterileri altında kürsüye çıkan ve kalabalığa çiçek atan Erdoğan, konuşmasında öncelikle ekonomik gelişmelere değindi ve vatandaşların "kurşun gibi ağır'' günleri unutmadığını söyledi. Muhalefetin "AK Parti IMF'ci" suçlamasını hatırlatarak DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin IMF'ye önemli ölçüde borçlandığını ifade eden Erdoğan, "Bu üçlü IMF'den çok ciddi borçlar isterken, 'Eğer, bu borcu bize verirseniz, size minnettar kalırız' demişler. Bunların da belgesi bende var" dedi. Erdoğan, muhalefetin "AK Parti 1 veriyorsa, biz 2 veriyoruz" dediğini belirterek "Bu filmi daha önce seyretmedik mi? Çünkü bu film intihar komandolarının filmi. Türkiye'nin intihar edecek durumu da yok" dedi.

DERDİNİZ ÖZGÜRLÜKSE...
Erdoğan en dikkat çekici sözleri, teröre karşı verilen mücadeleyi anlatırken sarf etti. 1984'ten bu yana terörle mücadele edildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi: "Dünyada birçok ülke terörün sıkıntısını yaşıyor. Bu bizim de sıkıntımız. Buna karşı biz de mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Bunda kararlıyız. Ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin hak ve salahiyeti yok. Derdiniz özgürlükse bunu gelir demokratik parlamenter sistem içinde Meclis'te yaparsınız. Şunu da açık söylüyorum, benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi, PKK terör örgütü olamaz, kesinlikle olamaz, asla. Bu bir istismardır. Biz ülkemizde vatandaşlarımız arasında bir ayrımcılığı asla kabul edemeyiz.'' Erdoğan, Niğde'nin ardından Aksaray'da düzenlenen mitingde CHP'ye ve MHP'ye yüklendi. "CHP'yi değirmen, MHP'yi de değirmenci" olarak nitelendiren Erdoğan, "CHP değirmenine MHP su taşımaya çalışıyor"dedi. MHP-DSP-ANAP koalisyonunu eleştiren Erdoğan, "IMF'ye bize şu borcu verirseniz minnettar kalırız diyorlar. Bunların yazdığı mektuplar dosyamda var. Kusura bakmayın ama şimdi onların pisliklerini temizliyoruz" dedi.