kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Göster pipini!

Amerika'da bir araştırma yapılmış. Beyin ameliyatı geçiren hastaların operasyon sonrası tepkilerini ölçmüşler. Şimdi sıkı durun. Yaklaşık 67 saat süren oldukça ağır bir beyin ameliyatından sonra, kendine gelen kadın hastalar ilk önce ellerini başlarına götürmüş. Peki ya erkekler? Onlar uyanır uyanmaz önce bacak aralarını yoklamış. Yanlış okumadınız. Adam son derece riskli ve yorucu bir beyin ameliyatı geçiriyor. Kafatası açılıyor ve tekrar kapanıyor. Ama o uyanır uyanmaz erkeklik organının yerinde olup olmadığını kontrol etmeyi tercih ediyor. Araştırmayı bana aktaran Amerikalı doktor M.J. Salem şaşkınlıkla açılan gözlerimi fark edince gülümsemişti.
"Niye şaşırıyorsunuz, hepimiz aynıyız. Erkekliğimiz önemli!"

Ben ise fena halde takmış durumdayım bu erkeklik meselesine. Erkekliğini kanıtlama olgusunun minik yaşta çocuğa empoze edilmesinden de rahatsızım. Hani üç beş kadın toplanıp altın gününde evin minik oğluna
"Hadi göster pipini teyzene!" derler ya... Acayip midem bulanır bu durumdan. Aynı şekilde yetişmiş, öylesine büyütülmüş babanın erkek arkadaşlarına bu şovu yapmasını bir şekilde anlarım da anneye "Pes" diyorum doğrusu! Kadın hakları üzerine çalışmalar yapan hemcinslerimin ortak yargısıdır aslında: "Bu erkekleri bu hale getiren maalesef biziz, yani kadınlar!"
Doğru söze ne denir? Evin iki çocuğu varsa akşam yemeğinde baba kızına dönüp der ki: "Annene sofrayı kurmasında yardım et bakalım." Anne ile kızı sofrayı kurup yemeği hazırlarken, baba ile oğul televizyon seyreder. Aynı oğlan bir süre sonra, her şeyi kendi başına halletmeye alışmış ablasına "Nereye gidiyorsun?" diye hesap sormaya kalkışacaktır. Niye?
Babasından devraldığı evin erkekliğini devam ettirmek için...
O yüzden çok da kızmıyorum siyasetteki "erkeklik" söylemlerine. Biz kadınların işe, önce kendimizi düzelterek başlamamız gerektiğine inanıyorum. Oğullarımıza erkekliğin pipiden ibaret olmadığını öğreterek örneğin. Meclis'te erkekliğin ispatı peşinde olan siyasetçileri bir tarafa bırakırsak, kadın siyasetçilere de çok önemli görev düşüyor.

Kadın gibi olmak!
Kadın gibi olmak derken toplumun saçma sapan, güzel olmak, bakımlı gözükmek, duygusal davranmak algısından söz etmiyorum tabii ki! Meclis'e her ne kadar vitrin kontenjanından girilmiş olsa da, kadınlık artılarını kaybetmemek ve diğerleri gibi erkekleşmemekten söz ediyorum.
(Cumaya devam edeceğiz...)