kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis'te su sıkıntısı alarmı

Yeni Haber
TBMM'de olası su sıkıntısına karşı önlemler alınıyor. Meclis, Ankara'da baş gösteren su sıkıntısı karşısında enerji ve su tasarrufuna yönelik olarak ilk planda klozet rezervuarları ayarlandı, otomatık pisuar muslukları takıldı ve sıhhi tesisat gözden geçirildi.

TBMM Teknik Daire Başkanlığı, su sıkıntısına karşı alarma geçti. Bunun için bir dizi önlem alan Meclis, ilk etapta, tasarrufa gidiyor. Bunun için Meclis içindeki bahçeleri sulamada olabildiğince şebeke suyu yerine, kuyu suyu kullanmayı tercih ediyor. Meclis'in mevcut su kuyularına ilaveten Akay kavşağındaki metro drenajında biriken suları bahçe sulamasında kullanmak üzere sondaj çalışmaları devam ederken, kuyulardan elde edilen sular artırılmaya çalışılıyor.

Meclis binalarındaki tuvalet pisuar muslukları otomatik hale dönüştürüldü. Tuvaletlerde daha az su harcanması için klozet rezervuarları ayarlandı. Tüm sıhhi tesisat alt yapı ve bina tesisatı elden geçirilerek arızalar nedeniyle oluşacak kaçak ve kayıpların önüne geçildi. Su depolarının bakım ve onarımları yeniden elden geçti.

KÜRESEL ISINMAYA YÖNELİK TEDBİRLER


Meclis'te, 23. Döneme hazırlık çalışmaları arasında oluşabilecek bir su sıkıntısının önüne geçmek için bazı çalışmalar başlatıldı. Buna göre binalarda yapılan 23 derecelik ısıtmanın 22 dereceye düşürülmesi planlandı. Böylece Meclis'in, küresel ısınmayla ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasının ardından, 1 derecelik ısı düşüşüyle yıllık 115.000 metre küp doğal gaz tasarrufu yapılarak, aynı zamanda küresel ısınma önlemlerine katkıda bulunulması hedeflendi.

Meclis'in olası su sıkıntısını önlemek için ve küresel ısınmaya karşı geliştirdiği önlemler arasında, Meclis içinde bulunan binaların klima santrallerinin projelendirilerek yenilenmesi, ahşap döner kapılar ve starlar olmak üzere bütün ahşap aksamın revizyona alınması, komisyon odalarının yeniden dizayn edilmesi ile garajların bakım ve onarımının gözden geçirilmesi de yer aldı.

(ANKA)