kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fransa'nın termal suları, kadınların güzellik kaynağı

DUYGU GÖKMENOĞLU GÜNAYDIN
Fransa'nın güneyinde yer alan Vichy şehri, 15 bin yıllık termal sularıyla kadınlara gençlik ve güzellik sunuyor. Kozmetik markası Vichy de bakım ürünlerinde bu termal suları kullanıyor..
Bugün dünyada 65 ülkede temsilciliği bulunan kozmetik bakım ürünleri markası Vichy'nin serüveni 1931 yılında Fransa'nın Vichy şehrinde start alıyor. Bin yıllık bir geçmişe sahip olan Vichy şehrinin en önemli özelliği 15 bin yıllık termal suları... Volkanik kayaların bağrından süzülerek saf bir halde derinliklerden çıkıp gelen termal suyun dermatoloji konusunda şifalı etkilerini, karaciğer sorunlarına çare ararken Vichy kentini ziyaret eden dermatolog Georges Guerin keşfetmiş. Gezinti sırasında yaralanan Dr. Guerin'i kaplıcanın doktoru Haller bu şifalı sularla yıkamış. Yarasının hızla iyileşmeye başlaması karşında şaşıran Dr. Guerin, bu suyu kozmetik bakım ürünlerinde kullanmaya karar vermiş. Ve iki doktor yeni bir yola adım atmış...

15 FARKLI KAYNAK
Vichy kentinde, bazıları içmek için bazıları da vücut dışından kullanmak için ayrılmış, farklı niteliklere sahip 15 termal su kaynağı var. Bu sular arasında en yüksek mineral içeriğine sahip olan ise Lucas kaynağı... Vichy'nin ürünlerinde de bu su kullanılıyor. Demir, magnezyum, kalsiyum ve bakır gibi cilt için yararlı pek çok minerali içeren bu su, cildi güçlendirip yatıştırma özelliğine sahip... Ayrıca karıncalanma ve uyuşma hislerinin yanı sıra kaşıntı ve yanmada da ciddi bir azalma sağlıyor.

NEM ÇOK ÖNEMLİ
Özellikle hassas ciltlerde görülen kızarıklıkları da yatıştıran su, hücre yenilenmesine de katkı sağlıyor. Doğal bir kimyasal mucizenin ürünü olun bu su, doğada taptaze bir halde ve hiç bozulmadan bulunabilen nadir bir sıvı... Hatta gelişmiş bilim bile bugüne kadar bu özel suyun bir benzerini üretmeyi başaramadı! Çünkü su, suni yollarla üretilmesi imkansız yüksek düzeyde mineraller içeriyor. Böylesi faydaları olan minerallerle dolu bu suya cildimizin de çok ihtiyacı var! Su ve içindeki minerallerle beslenen ciltteki koruyucu doku daha iyi çalışmaya başlıyor. Ancak stres, çevre kirliliği ve hava değişikliği gibi bazı faktörler cilt yüzeyindeki suyun buharlaşmasını hızlandırabilir. Bu da yeterli su ve minerale sahip olmayan cildin yenilenmesini yavaşlatır. Bu arada giderek daha fazla su kaybeden ciltte, nemsizlikten kaynaklanan izler görülür.
Haberin fotoğrafları