kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Bizim hafiye izleyicilerden kaçmaz!

HEP söylüyorum, "Yakından Kumanda'nın yetiştirdiği ekran hafiyeleri ile ne kadar gurur duysam azdır" diye... Zaten bu köşeyi hayata geçirirken en büyük hedefim, ekran karşısındaki bilinçli, dikkatli ve seçici izleyici sayısını arttırmak, sektör üzerinde izleyici eksenli bir "kontrol mekanizması" oluşturarak, kaliteyi arttırmaktı. Görüyorum ki, doğru yoldayız. Yakından Kumanda okurlarının gözünden hiçbir ayrıntı kaçmıyor. İşte bir kaç örnek:
* Star TV'nin magazin programı Zoom'da gece boyunca "Mustafa Karadeniz'in şok şakası az sonra" diye anonslar yer aldı. Ama programın sonunda "Mustafa Karadeniz'in şok şakası ilerleyen günlerde Mustafa Karadeniz'in yeni şaka programında sizlerle buluşacak, iyi geceler" denildi. Resmen enayi yerine konulduk! (Yunus Palancı- İZMİR)
* Kavak Yelleri dizisini biz İzmirliler garipseyerek izliyoruz. Gençler okuldan çıktıktan sonra yürüyerek evlerine veya deniz kıyısına gidiyorlar. Okul olarak Güzelbahçe 60.Yıl Anadolu Lisesi kullanılmış. Evlerin yeri ise Sığacık veya Seferihisar sanırım. Aralarında 30 kilometre var. Yani çıkıp iki dakikada gidilecek yol değil. Hele dün akşam mafya elemanlarının arkadaşı "Sizi arkadaşımın evine götüreceğim, orada sizi kimse bulamaz. Bir-iki gün kalırsınız" dediği yer, oğlumun yaş gününü yaptığımız İnciraltı'ndaki lunapark ve cafe. Burası İzmirliler tarafından çok bilinen bir yer. Lütfen bu diziyi İzmirliler'in de izlediği unutulmasın. (Mehmet Ali Barut-İZMİR)
* Doktorlar dizisinde Doktor Zenan alt katta, Doktor Suat üst katta hastanenin camından dışarıya bakıyorlar. Kamera da aşağıdan yukarıya doğru bunları çekiyor. Kameranın ve onu yukarı doğru taşıyan vincin gölgesi aynen hastanenin camında ve duvarında görünüyor. (Yücel Yılmaz - ISPARTA)
* Binbir Gece dizisinde Şehrazat'ın oğlu kaçırılıyor, sonra da polisler çocuğu buluyorlar. Çocuk, Şehrazat'la beraber evlerinde. Kapı açılıyor, dedesi eve geliyor, çocuk dedenin kucağına fırlıyor, o da ne? Çocuğun ayakkabıları galoşlu! Gözlerime inanamadım. Farklı açıdan yapılan çekimde yine galoşlu... Acaba dedim evde herkes galoşla mı geziyor? Yoo, herkes makosen veya topuklu... (Levent Ulukut)
* Yalancı Yarim'de Naz provadan geldiğinde gece 03.30'du. O sırada kardeşi, babasının imajıyla ilgilenirken güpegündüzdü!.. (Gülçin Gündeş)
* Gümüş dizisinin final bölümünde 13 yıl sonrayı göstermişler. Dizideki tüm çocuklar büyümüş fakat yetişkinlerin bir saç teli bile ağarmamıştı. (Ayşin Gündeş)
* Kavak Yelleri'nde Aslı'nın soyunma odasına kimsenin girmemesi için kapının arkasına koyduğu dolap, anahtar deliğini kapatmasına rağmen patron diğer taraftan rahatlıkla dikizliyor. Gözlerinde xray cihazı mı var ne? (Mustafa Tosun)
* Hatırla Sevgili'de zaman Aralık ayının sonlarıdır. Herkes dışarıda eldivenli, kabanlı. Yalnız yaprağı en çabuk dökülen çınar ağacının bile yaprakları yemyeşildi. (Erkin Metin)
* Arka Sokaklar dizisinde Hasan, bir diğer çete mensubunu tabancayla delik deşik ediyor. Olay yerine gelen Başkomiser Rıza Baba öldürülen adamın cep telefonundan Hasan'ı arıyor. Hasan da kurbanın öldüğünden emin olduğu için açmıyor. Peki Rıza Baba numarayı gizlemeyi ya da başka telefondan aramayı niye akıl edemiyor? (Tansu Sarı) NOT: Bu sahneler, video kayıtlarından izlenerek teyit edilmiştir. Bazı okurlarımız, isimlerinin bu köşede anılması için hayali senaryolar üretiyor. Bu konuda en az 20 ihbar asılsız çıktı. Lütfen kendinizi boşa yormayın. Zira doğruluğundan emin olmadığımız hiçbir ihbarı burada yayınlamıyoruz.