kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de sel: 3 ölü GALERİ

Yeni Haber
İngiltere'de sağanak yağışın neden olduğu sellerde 3 kişi öldü.
SEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Yetkililer, selin Sheffield bölgesinde etkili olduğunu, 3 kişinin de bu bölgede hayatını kaybettiğini bildirdi. Güney Yorkshire'da barajın taşma tehlikesine karşı Catcliffe, Whiston ve Canklow kasabalarındaki yüzlerce ev boşaltıldı.

Ailelerin geceyi bölgedeki okullarda geçirdiği belirtildi. Polis teşkilatından Adam Oxley, baraj sularının daha önce hiç bu kadar yükselmediğini ifade etti. İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait çok sayıdaki kurtarma helikopterinin de acil durumlarda kullanılmak üzere bölgede konuşlandırıldığı açıklandı.

YÜZLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ


İngiltere'nin kuzeyinde 3 kişinin ölümüne neden olan şiddetli yağışların ardından bir barajın çökme ihtimali üzerine yüzlerce kişi tahliye edildi.

İngiltere ve Galler'de şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Ulley Barajı'nda çatlaklar oluşması üzerine Rotherham kasabasından yaklaşık 250 kişi tahliye edildi.

BBC radyosu, mühendislerin baraj üzerindeki baskıyı azatlmak için havzadaki suyu dışarı pompalamaya çalıştığı haberini verdi. Radyoya açıklama yapan Rotherham Konseyi Başkanı Mike Cuff, barajın çökmesi halinde suyun 15 dakika içerisinde meskun bölgeye ulaşacağını söyledi. Taşkın tehlikesi nedeniyle South Yorkshire'daki M1 yolu ulaşıma kapatıldı.

Meteoroloji uzmanları yağışların bugün etkisini yitireceğini tahmin ediyor.