kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere, video oyunu "Manhunt 2"yi yasakladı

20.06.2007
İngiliz sansür kurulu, 10 yıldır ilk kez yaptığı bir uygulamayla "Manhunt 2" adlı video oyununu, şiddet ve sadizm içerdiği gerekçesiyle yasakladı.

İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu (BBFC), aldığı kararla, daha önce tartışmalara yol açan "Grand Theft Auto" adlı video oyununun da yapımcısı Rockstar Games'in "Manhunt 2" oyununun satışını ülke çapında yasakladı.

BBFC, 1997 yılında arabaların yayaları ezdiği "Carmageddon" adlı otomobil yarışı oyununu da yasaklamış, ancak yasak kararı temyizden dönmüştü.

Kurulun müdürü David Cook, internetteki resmi sitelerinde yayımlanan açıklamasında, bir oyunu yasaklamanın kolay olmadığını, öncelikli olarak oyunda kısıtlamalar ya da değişiklikler yapmayı tercih ettiklerini, ancak bu oyunda bunun mümkün olmadığını belirtti.

Cook, oyundaki cinayet yöntemlerinde sürekli ve çeşitli sadizm unsurları olduğunu da ifade etti.

Açıklamada, Manhunt 2'nin üreticisi firmanın karara itiraz etme hakkının bulunduğu kaydedildi.

Video oyununun 2003 yılında piyasaya çıkan ilk sürümü "Manhunt"ın 18 yaşından küçüklere satışı İngiltere'de yasaklanmıştı.

İngiltere'de 2004 yılında 14 yaşındaki oğulları bıçaklanarak öldürülen bir aile, 17 yaşındaki katilin bu oyundan esinlendiğini öne sürmüştü.

(AA)