kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Muson felakete dönüştü: 374 ölü

Yeni Haber
Hindistan'ın güneyi ile batısında etkili olan Muson yağmurları hayatı felç etti. Son 4 gündür aralıksız süren yağmurlardan oluşan sellerde toplam 144 kişi hayatını kaybetti. Sellerden en çok etkilenen eyalet olan Andhra Pradesh'te sadece Pazar günü 38 kişi hayatını kaybederken bölgeden 100 bin kişinin taşındığı bildirildi.

Öte yandan, Pakistan'da aşırı yağışların neden olduğu seller, toprak kaymaları ve yıldırım düşmesi olaylarında ölenlerin sayısı 230'a yükseldi.

Hükümet yetkilileri Pazartesi'den itibaren bazı felaketzedelerin evlerine tekrar yerleştirileceğini dile getirirken evleri sellerde zarar görenler için sığınma kampları kuruldu. Hindistan Meteoroloji Müdürlüğü'ne göre, Kerala eyaletinde 52, Karnataka'da 39 ve Maharastra'da 15 kişi sellerden dolayı yaşamını yitirdi.

Hindistan'da 2005 yılındaki Muson yağmurlarında sadece Maharastra eyaleti başkenti Bombay'da 400 kişi hayatını kaybetmişti.

PAKİSTAN'DA ÖLÜ SAYISI 230'A YÜKSELDİ

Pakistan'da aşırı yağışların neden olduğu seller, toprak kaymaları ve yıldırım düşmesi olaylarında ölenlerin sayısı 230'a yükseldi.

Muson yağmurlarına teslim olan Hindistan'la birlikte güney Asya'da son bir haftadır etkili olan kasırgalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e ulaştı.
Pakistan'ın en büyük şehri Karaçi'yi vuran fırtınalar nedeniyle insanlar evlerinden çıkamıyor.

Sellerin aktığı yolların boş olması nedeniyle Karaçi, bir hayalet şehri andırıyor. Elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlar giderilemediği için caddelerde paramiliter güçler güvenliği sağlamaya ve olası isyanları engellemeye çalışıyor. Yerel medyaya açıklama yapan Pakistanlı yetkililer, ölümlerin nedenini çöken binaların altında kalan insanların çokluğuna dayandırdı.

Meteoroloji servisi, hava şartlarının giderek kötüleşeceği uyarısında bulunuyor. Kasırga alarmının verildiği Pakistan'da binlerce insan güney sahillerinden tahliye edildi.

Meteoroloji Servisi yetkilileri, dün Karaçi'nin 150 kilometre güneyinde, Umman Denizi'nde tropikal fırtına oluşumunun tespit edildiği, 6 ila 12 saat içinde bu fırtınanın kasırgaya dönüşme olasılığının bulunduğuna dair bildiri yayımladı. Bildiride, fırtınanın Karaçi'nin yer aldığı Sindh bölgesiyle komşu Belucistan bölgesinde çok şiddetli yağışları da beraberinde getirmesinin beklendiği belirtildi.

Son bir haftadır etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle ülke genelinde 200'den fazla kişi yaralandı.


AA