kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hrant Dink

Dink ailesi, albaya soruşturma istedi

Enis YILDIRIM
Hrant Dink'in eşinin avukatları, suikastte ihmali olduğu gerekçesiyle Albay Ali Öz ve 5 personeli hakkında soruşturma izni vermeyen rapora itiraz ederek, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu..
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinde ihmali olduğu gerekçesiyle Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz ve 5 personeli hakkında inceleme yapan ve soruşturmaya izni vermeyen müfettiş raporuna itiraz edildi. Dink'in eşi Rakel Dink'in avukatları Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dink suikastinin ardından "azmettirici" iddiasıyla tutuklanan Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci, polise verdiği ifadede suikasti jandarmaya ihbar ettiğini öne sürmüştü. Bu ifadenin ardından müfettişler jandarmanın ihmali olup olmadığını inceledi. İğci, müfettişlerin jandarma huzurunda yaptığı yüzleştirmede uzman çavuş Veysel Ş.'yi göstererek, "İhbarı bu komutanıma verdim" dedi. Bu ifadenin ardından soruşturmayı tamamlayan müfettişler dosyayı Trabzon İl İdare Kurulu'na gönderdi. Ancak Trabzon Valisi Nuri Okutan sadece 2 askeri personel için soruşturma izni vererek dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Tebligatı alan Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, bu karara avukatları aracılığıyla itiraz etti. Avukatların itiraz dilekçesinde, İğci'nin, Trabzon'da çevreden elde ettiği bilgileri haber elemanı gibi jandarmaya aktardığı, "Dink'in öldürüleceği ihbarını" da kod adının Engin olduğu belirtilen komutana verdiği ileri sürüldü. Dilekçede ihbar verilirken, bir istihbarat görevlisinin de orada hazır bulunduğu belirtildi.

YENİ İDDİA
Dilekçede, Hayal'in 2006 yılında silah almak için eniştesi İğci'ye 300 YTL verdiği, ancak jandarmanın talimatı üzerine silah bulamadığı da öne sürüldü. Hayal'in bu durum karşısında eniştesini telefon ile arayarak, "Paramı getir" diye sert bir şekilde uyardığı belirtildi. İğci'nin kendisinden sık sık bilgi alan istihbarat görevlilerine Hayal'in durumunu sorduğunda, "O işi yapamaz. Gözetimimiz altında. Biz o işi hallettik" yanıtı aldığı dilekçedeki iddialar arasında. Başsavcılık halen iki rütbeli asker hakkındaki soruşturma dosyasını inceliyor.