kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir gün oyun başında 8 saat geçirdim

Milli futbolcu İlhan Mansız da tam bir oyun tutkunu. Bir oyun karşısında geçirdiği 8 saat süreyi kendi rekoru olarak anlatıyor..
Bir teknoloji ve oyun meraklısı olan İlhan Mansız, Madrid'den SABAH'ın oyunlar ve oyun bağımlılığı sorularını yanıtladı. Sakatlığı yüzünden futbolu bırakan Mansız artık maçlarını bilgisayarda oynuyor.

* Oyun merakın nasıl başladı? Mahalledeki arkadaşlarımla birlikte başladı. Özellikle kötü havalarda kendimize bir eğlence arıyorduk ve o dönemdeki Atari bize bu konuda epey yardımcı oldu. Kendime ait ilk Playsitation'ı ise 1996'da aldım.

* Hangi oyun makinelerin var ve işi seyahatte konsol taşımaya vardırdın mı? PS dışında XBOX360, PS2, PS3'üm var. Özellikle seyahatlerde PSP'yi (taşınabilir konsol) yanımdan eksik etmiyorum. Çünkü hem hafif, hem de müzik, video yüklemek ve oyun açısından bana oldukça pratik geliyor.

* Kamp dönemlerinde oyun turnuvaları düzenleniyor mu? Tabii ki PS meraklısı arkadaşlarla turnuvalar düzenleniyor ya da macera içerikli oyunları hep beraber oynardık.

* Ne sıklıkta oyun oynuyorsun? Bazen haftada bir arkadaşlarla futbol turnuvaları düzenliyoruz. Boş vaktime göre 2-3 saatimi aldığı da oluyor. Bazen 3 hafta elimi bile sürmüyorum. Rekorum, bir kerede 7-8 saat kadardı.

* Oyun için günlük programını ya da ilişkilerini ihmal ettiğin oluyor mu? Günlük programımı oyun için değiştirmem söz konusu bile olamaz. Ben zaten genelde arkadaşlarımla oynadığım için tam aksine benim için sosyal bir aktivite niteligi de taşıyor.

* Gençlerin bağımlılığı için ne düşünüyorsun, Almanya'da durum nasıl? Gerek zaman gerekse yaş gruplarına göre ayarlanması şartıyla, oyun oynama süreleri abartılmadığı sürece faydalı taraflarının bile olduğunu düşünüyorum. Oyun bağımlısı gençlere mesajım, tabii ki bağımlılık haline gelen her şeyin, oyun bile olsa onlara zarar vereceğini unutmasınlar.

* Favori oyunların neler? Tabii ki spor oyunları. Bu aralar favori futbol oyunum bir çok kişinin de katılacağı üzere, Pro Evolution Soccer 6. Ama bunun yanında o dönemde de oynadığım ISS, Resident Evil ve araba yarışları da var.

- Peki oyundaki ilk 11'in ve takımın Seçtiğim takım FC Barcelona ama kendi takımımı yaratmak gerekirse: Kalede Buffon, defansta Puyol, Rio Ferdinand, sağbek Zambrotta solbek Ashley Cole, ön liberoda Patrick Viera, sol orta saha Messi, sağda Cristiano Ronaldo, ikilinin arkasında Ronaldinho, ileri ikilide ise Aaviola ve Henry.
Haberin fotoğrafları