kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

40 derecede yaşam rehberi

Topumuzun cinleri tepesinde. Çünkü sıcak, çok sıcak ve daha da sıcak olacak! Yatsan yatılmıyor, acıksan yemek yenmiyor, sanki duştaki soğuk su sıcak akıyor! İstanbul'a gelir gelmez serinlemek için bütün kış adam donduran Kanyon'a gittim, orası bile esmiyor, esmiyor, esmiyor! Madem öyle, işte benden size sıcaklarda yapılması gereken hareketler listesi.
* Birinin dediğini anlamadığınızda, anlamadığınızı belli etmeyin. Bu sıcakta kimsenin aynı cümleyi 2. kez tekrar edecek hali yok!
* Taksi şoförlerinin suyuna gidin. Kendileri zaten pek melek değillerdir. 40 derecede tüm gün direksiyon salladıklarını düşünün! Yani, Etiler'den Taksim'e Yeşilköy üzerinden gitmek isteseler bile ses etmeyin derim ben!

ANNENİZE 'HE' DEYİN!

* Kuaföre randevusuz gitmeyin! Gerçi randevusuna sadık kalmış bir kuaför henüz ülke sınırlarımız içinde görülmedi ama yine de kan ter içinde manikür sırası bekleyip, benim gibi delirmek istemezsiniz sanırım.
* İyi film, kötü film demeyin arkadaşlarınızla buluşacaksanız, sinemaya gidin! Hem fazla konuşmak zorunda kalmazsınız, hem de klimadan faydalanırsınız.
* Yolda eskaza Nazire Şenlendirici'yi görürseniz, anında karşı kaldırıma geçin. Neme lazım, sıcakların etkisiyle püskürebilir!
* Bir süreliğine de olsa annenizin ve patronunuzun her dediğine "He" deyin!.
* Şahan gibi oyun bağımlısı sevgiliniz varsa, ona da ses etmeyin. Bırakın ne oynuyorsa oynasın, kendini meşgul etsin. Yeter ki size bulaşmasın!. Hele bir havalar soğusun, görür o oyunu! Ve mümkün olduğunca yalnız kalın, duş alın, günde 2 litre su için, şapkasız çıkmayın! Hadi kolay gelsin!