kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
BALÇİÇEK PAMİR

Bu tariflerle tatlıyı yatakta yiyeceğiniz garanti

Kocamın burcuna göz attım. Avokadolu karides önermişler... Tecrübelerime dayanarak söylüyorum Boğa erkeğini bu doyurmaz!.
Yatak odasından önce mutfak vardır. Niye mutfaklar evin girişinde olur? Peki niye yatak odaları evin sonunda bulunur? Yatağa giden yolun mutfaktan geçtiğini mimarlar da bilir de ondan. Bu gerçeğin erkekler de farkındadır. Yatak odası sonuçtur. Mutfak ise başlangıçMüthiş eğlenceli bir kitap. Bener Ömür Yılmazer ile Emre Saraçoğlu yazmış. İsmi Yemek Tahrikleri. Yılmazer 71 doğumlu bir tekstil tasarımcısı, Saraçoğlu ise 28 yaşında bir reklam yazarı. Beraberce erkeklerin hoşuna gideceklerini düşündükleri yemek tariflerini toplayıp kitap haline getirmişler. Diyorlar ki "Kadınların sevgili adaylarını, sevgililerini ya da kocalarını baştan çıkarıp onlara afrodizyak yemekler sunup, birlikte daha mutlu olmalarını sağlayacak ipuçları vermeye çalıştık." Üstelik yemek tariflerini öylesine esprili bir dille vermişler ki gülümsemeden edemiyorsunuz. İşin içine yemeklere göre kıyafet önerileri makyaj, saç dekorasyon ipuçları da girince ortalık iyice şenlenmiş. Aslında ne güzel televizyon programı olur! Bu tariflerle erkeği nasıl baştan çıkarırsınız? 10 derste erkeği eve bağlama sanatı... Hangi tatlı evden soğuyan erkeği geri getirir? Yatak garantili çorba tarifleri! Durun daha bitmedi. Yemek tariflerini astroloji ile birleştirmişler. Hangi burcun erkeğine hangi salata yapılır sorusunun cevabına yanıt var yani! Burçları da kategorize etmişler. Örneğin; Koç: Yemekte sinir var. İkizler: Gerisi size kalmış. Yengeç: Annesinin kuzu sarması. Terazi: Narin şey.

BOĞA'YA NE YEMEK PİŞİRİLİR?
Tabii ki ben de her kadın gibi hayatımdaki adamın burcuna uygun tariflere bir göz attım. Kocam Boğa. Üstelik ikizlerimiz de Boğa. Yani evde üç Boğa ile çevrilmiş durumdayım. Doğum bir hafta daha gecikse kocam üç İkizler burcu ile aynı çatı altında olacaktı ki, sanırım birileri ona acıdı da, veletler Boğa oldu! Burcumdan son derece memnunum ama biliyorum, zoruz zor! Kolay mı bir anı bir diğerine uymayan bir kadınla yaşamak. Yemek Tahrikleri'nde Boğa burcu erkeği için "Ağırdır kendileri," deniliyor. Doğru söze ne denir! Örneğin ben her gün eve, 'Acaba farklı bir yol bulabilir miyim?' diye dönerken, kocam asla istikameti değiştirmez. Bakkalı, kasabı, restoranı bellidir. Ben "Şurayı burayı deneyelim," diye tuttururken, o tanıdığı bildiği yerde ağırlanmaktan hoşlanır. Ağır abidir yani! Peki böyle bir adama ne yemek pişirilir? Önce kitaptan bir alıntı. "İşte karşınızda tüm zamanların yemek beğendirmesi en zor erkeklerinin başkomutanı. Ağır ve ağdalı sofraların adamı. Geleneksel tatları severler. Yemeklerinizde öyle uçalım kaçalım şeyler denemeyin, yeni ve yaratıcı buluşlarınızı kendiniz ve arkadaşlarınız için saklayın. Yaratıcı ve yenilikçi enerjinizi yatağınıza ayırın. Boğalar yemekleri klasik, yatakları renkli kadınlara bayılırlar." Hadi bakalım buradan buyurun! Ne yapacağım? İşkembe çorbası, ardından karnıyarık, domatesli pilav ve son olarak da dilber dudağı mı? Öyle değilmiş. Önce kestane mantarlı et suyu çorba öneriyorlar. Ardından cevizli tavuk salatası. Ana yemek olarak da avokadolu karides. Yok artık! Hani adam klasikti? Ağır abiye avokadolu karides olur mu? Peki ya tatlı? Meyveli yoğurtYok artık daha neler. Ben acaba başka burcun sayfasında mıyım? Diyeceğim şu ki, Boğa burcu erkeği öyle karidesle falan doymaz. Üstelik meyveli yoğurdu da tatlıdan saymaz. Ayrıca Boğa erkeğini çıldırtmak için Cyndi Lauper'ın True Colors isimli şarkısını önermişler. Benimkisi çıldırır çıldırmasına ama başka türlü. Evi terk etmeye kalkabilir. Uzun lafın kısası, Yemek Tahrikleri hoşça vakit geçirmek için birebir...