kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

ULUSOY'a tepkiler

Oyakbank satışı üzerine, muvazzaf ve emekli TSK mensuplarından onlarca mesaj aldım. Bunlardan bir tanesini harfi harfiyen okurlarımla paylaşmak istiyorum.
Sayın Ayaydın,
Oyakbank ile ilgili yazınız gerçekten mükemmel. Ben Coşkun Ulusoy ile ilgili konuya girmeden önce kendimi tanıtayım. Ben Emekli Bnb. Engin Hoşten. Şu anda Oyak üyesiyim ve aynı zamanda Oyak'ın eski kuruluşu şimdi kapatılmış olan Ordu Pazarları mağaza müdürüydüm.
Yazınızda da belirttiğiniz gibi Coşkun Ulusoy göreve gelir gelmez önce Emekli MİT ve özel harpçi kişilerin yönetiminde Oyak Güvenlik şirketini kurdu. Bu kişileri Oyak kuruluşlarında istihbarat amaçlı, tabiri caizse kralın askerleri edasıyla direk kendine bağlı kullandı. Gerçekten de Oyak Güvenlik dışında diğer kuruluşlarda en çokta OYPA (Ordu Pazarlarında) mevcut emekli asker kökenli yöneticileri işten çıkardı. Yani askerler kendi kurumundan kapı dışarı edildi.
Bilahare Ulusoy, Oyak'ın kadrolarına kendi arkadaş ve yandaşlarını yüksek maaşlarla aldı. Hatta size çok ilginç bir olayı anlatayım. Ordu Pazarları zarar ediyor diye Ulusoy tarafından kapatıldı. (Bana göre zarar etmiyordu zira konunun içindeydim) En ilginç şey ise Ulusoy'un arkadaşı olan o anki Ordu Pazarları Genel Müdürü (Yani şirketi zarar etmiş yönetici) Dinç Kızıldemir şu an Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi. Yani Ordu Pazarlarını tüm personeli işsiz bırakılmış ama genel müdürü Ulusoy'un arkadaşı olarak terfien Erdemir üst yönetiminde. Ulusoy'un şu an itibari ile görevde kalması TSK'larını yıpratır. Zira Oyak'ı da. Oyakbank da bal gibi TSK kurumudur. Kime sorarsanız sorun herkes böyle der. Saygılarımla...