kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aramıza hoşgeldin!

Yeni Haber
Sabah'ın Temiz İnternet kampanyasına katılım artıyor. Uzun bir süredir özellikle çıplak kadın galerileri ile ön plana çıkan hurriyet.com.tr geri adım attı. Kararın altındaki gerçek neden Hürriyet'in filtre programlarına takılması ve erişiminin S. Arabistan'da yasaklanması.

27 Mart 2007'de "Temiz internet" kampanyasını başlatarak Türkiye'de bir ilke imza atan Sabah gazetesinin internet sitesi www.sabah.com.tr internette şiddet, kadın fotoğrafları ve zararlı yayınlara karşı toplumsal bilinç oluşturmanın öncülüğünde yayın ilkesini kararlılıkla sürdürüyor.

Son olarak Hürriyet gazetesinin internet sitesi www.hurriyet.com.tr de çıplak kadın galerileri uygulamasına son verdiğini duyurdu.


HÜRRİYET'İN SİTESİ FİLTRELEME PROGRAMLARINA GİRMEK ÜZEREYDİ


İnternet sitesi Medyatava, Hürriyet'in bu ani kararın altındaki gerçeği açıkladı. İşte gerçek neden: Hürriyet'in internet sitesi çıplak kadın galerilerini yayınlamaya devam ederse, özellikle çocukların bilgisayarlarını koruyan filtreleme programları, koruma kalkanı içine Hürriyet.com.tr'yi de alacaktı.

SUUDİ ARABİSTAN HÜRRİYET'E ERİŞİMİ YASAKLADI

Bu tehlikeyi gören Hürriyet de hemen sitesini çıplak kadın fotoğrafları ve foto galerilerden arındırma kararı aldı. Suudi Arabistan'da devlet, halkın seks sitelerine girmesini engellemek için uzun süredir bazı sitelerin erişimini kesmiş durumda. Hürriyet ve Milliyet'in internet sitesi de 3 aydır Suudi yetkililerin 'erişim yasağı' getirdiği adresler arasında.

Temiz İnternet kampanyasının öncülüğünü yapan sabah.com.tr, etik değerlere ve telif haklarına saygılı yayın anlayışını sürdürmeye devam edecek.

Yazının tamamına Medya Tava'nın internet sitesinden ulaşmak için tıklayınız

SABAH'ın Temiz İnternet kampanyası ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Yeni Aktüel'in 100. sayısından alınan "Kimsin sen küçük kız" başlıklı yazı