kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröre karşı sessiz çığlık

Yeni Haber
Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen ''Teröre Karşı Sessiz Yürüyüş'', Çağlayan Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

SESSİZ YÜRÜYÜŞTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Son dönemde tırmanan terör saldırılarına karşı İstanbul'da "Sessiz Yürüyüş" düzenlendi. Teröre tepkinin dile getirildiği yürüyüşün ardından konuşma yapan Prof.Dr. Filiz Meriçli terörün engellenmesi için cehaletle ve eğitim sorunlarıyla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Çağlayan'dan başlayıp Abide-i Hürriyet Meydanı'nda son bulan "Teröre Karşı Sessiz Yürüyüş"e katılım hava sıcaklığı nedeniyle beklenenin altında oldu.

Aralarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Derneği ve Şehit Anneleri Derneği'nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütünün düzenlediği yürüyüşe SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan da katıldı.

CEHALET TERÖRÜ BESLİYOR

Yaklaşık üç kilometre süren yürüyüş sırasında son dönemde artan terör saldırıları protesto edilirken, mayınlı saldırılarda şehit olan askerlerin fotoğrafları taşındı. Şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı yürüyüş Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda son buldu.

Yürüyüşün ardından konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Meriçli Atatürk'ün "Yurtta barış Dünya'da Barış" sözünü hatırlatarak "Terörsüz savaşsız ve darbesiz bir ülke istiyoruz" dedi. Meriçli sözlerinin devamında terörün etkisiz hale getirilmesi için özelikle cehaletle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Meriç "Terör bebekleri birer canlı bombaya yetiştirecek şekilde beyinlerini yıkıyor. Buna karşı cehaletle mücadele etmeli ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamalıyız" diye konuştu.

AB'NİN DEMOKRASİ PAKETLERİ ORTAÇAĞ KOKUYOR


Meriç'in ardından kürsüye çıkan ressam Bedri Baykam ise son dönemlerde hızlanan terör saldırılarının emperyalist güçlerinin Ortadoğu politikalarının devamı olduğunu söyledi.

Baykam konuşmasının devamında Avrupa Birliğine eleştirilerde bulunarak "Bize sundukları demokrasi paketleri ortaçağ kokmaktadır. Atatürk'ün ırklardan üstün insan sevgisini taşıyan 'Ne Mutlu Türküm Diyene 'felsefesini anlamayan AB ve çevresindeki sözde aydınlar çareyi başka yerlerde aramaktalar" dedi.

AKP ÖNÜNDE SLOGANLAR

Yürüyüşün büyük bölümünde katılımcılar slogan atmadı. Yer yer "şehitler ölmez vatan bölünmez" soganlarının atıldığı yürüşe katılanların, AKP İl Merkezi önünde sloganlarını yükselttiği görüldü.

Yoğun olarak, teröre destek veren dış güçlerin eleştirildiği sloganlar, taşınan pankartlarda da yer aldı. "Sevr hortlayamaz, vatan bölünmez", "Sessiz toplumun gürleyen sesiyiz", "PKK'ya karşı tüm halkımız tek yürek, tek yumruk" yazılı pankartlar dikkat çekti.

(ANKA)


AA