kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Açık öğrenciden başörtüsüne destek

Yeni Haber
Manisa'da, Açıköğretim Lisesi sınavlarına başörtülü oldukları gerekçesiyle alınmayan öğrencilere, sınava başı açık ve makyajlı giren öğrenciler destek verererek yapılan uygulamayı eleştirdi.

Manisa Ticaret ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan Açıköğretim Sınavı'na başı açık giren öğrencilerden Seyhan Sudak, okulun kapısında bekleyen başörtülü öğrencilere destek veren bir konuşma yaptı.

Sudak, şunları söyledi: "Eğer ben bu makyajla, bu süsle sınava özgür bir şekilde girebiliyorsam, bu kadar tesettürlü arkadaşlarımızın hepsinin girmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız biz. Eğer mini etekli birisi gelseydi sınava alınmayacak mıydı? Alınacaktı.

Bu ayrımcılığı şiddetle kınıyorum. Öğrencilerin başı açık olsaydı, zaten örgün eğitim veren diğer liselere devam ederlerdi. Başı kapalı olduğu için dışarıdan açık öğretim liselerinde okumayı tercih ediyorlar."

Başörtülü öğrencilerin içeriye alınmayacağının son anda duyurulmasını da tepki gösteren Seyhan Sudak, "Daha önce öğrencilere duyurulsaydı belki bu sıkıntı yaşanmazdı." dedi. Sudak'ın konuşması, başörtülü öğrenciler tarafından alkışlandı.

AA