kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
24 depo yakıtla dünyayı dolaşıp Guinness Dünya Rekoru kıran John ve Helen Taylor.

İstanbul'da sürücüler agresif ama trafikte bir ahenk var

18.06.2007
24 depo benzinle dünya rekoru kıran Taylor çifti, İstanbul'un zorlu trafiğini test etti. Rekortmen çift, sürücüleri agresif buldu..
Geçen yıl, Shell'in sponsorluğunda 78 günde sadece 24 depo yakıtla dünyayı dolaşıp Guinness Dünya Rekoru kıran John ve Helen Taylor çifti, İstanbul'a geldi. 28 bin 970 kilometreyi sadece bin 303 litre yakıtla, başka bir deyişle 100 kilometreyi 4.5 litre yakıt tüketerek dünya rekoruna imza atan çift, yakıt ekonomisi şifrelerini Türk tüketicisi ile paylaştı. Çift, ekonomik yakıt kullanım performanslarını İstanbul trafiğinde ölçmek için Taksim-Sultanahmet- Çamlıca-Ortaköy güzergahında bir deneme sürüşü gerçekleştirdi. İstanbul'u olağanüstü olarak nitelendiren Taylor çifti, trafiği beklediklerinden çok daha sakin bulduklarını ifade etti. John Taylor, İstanbul'daki sürücülerin agresif bir sürüş stili olduğuna değinirken buna rağmen herkesin benzer bir şekilde araç kullandığını, dolayısıyla trafikte genel bir ahenk olduğunu vurguladı.

500 MİLYON $'LIK AR-GE
Shell&Turcas Perakende Satışlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ahmet Erdem ise küresel ısınma ve buna bağlı iklim değişikliğinin insanlığın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olduğunu söyledi. Bu sorunun çözümünün iş dünyasına büyük sorumluluklar yüklediğini belirten Erdem, şöyle konuştu: "Shell olarak tüm yatırım faaliyetlerimizi bu hayati sorumluluğun bilinciyle sürdürüyoruz. Her yıl 500 milyon dolarlık Ar-Ge bütçesini yakıt ekonomisi teknolojisi ve sürdürülebilir yakıtların geliştirilmesine ayırıyoruz. Ayrıca, tüketicileri bilinçlendirmeyi, onların da yapabilecekleri bir şeyler olduğunu göstermeyi temel görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Taylor çiftinin dünya rekoru da bunun en güzel kanıtlarından biri. Rekortmenler dünya turundan sonra şimdi de İstanbul'un malum zorlu trafiğini test ettiler."