kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnternetten evinizi izleyin

15.06.2007
Yaz mevsimiyle birlikte yazlıklara gitmeye başlayan vatandaşlar, önceden bekçi köpeklerine emanet ettikleri evlerini artık kameralı takip sistemiyle istedikleri zaman internet üzerinden kontrol ediyor. ..
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hırsızlık olaylarının artması nedeniyle vatandaşlar, evlerini ve iş yerlerini korumak için güvenlik sistemlerine yoğun talep gösteriyor. Eskiden evlerini bekçi köpekleriyle korumaya çalışan vatandaşlar, artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan algılamalı alarm sistemleri ve internet üzerinden yürütülen kameralı takip sistemlerini tercih ediyor.

Konya'daki bir güvenlik şirketi sahibi olan Ömer Faruk Kablama, ev ve iş yerlerine güvenlik sistemi taktırmak isteyen vatandaşların, daha çok algılamalı ve aramalı alarm sistemlerini tercih ettiğini bildirdi. Bu sistemin kişinin evde bulunmadığı zamanlarda hareketi algılayan dedektör sayesinde işlediğini ifade eden Kablama, kapının ya da pencerenin açılmasıyla devreye giren sistemin daha önceden hafızaya alınan telefon numarasına ulaşarak, ev sahibini bilgilendirdiğini ifade etti.

İNTERNETTEN EVİNİZİ İZLEYİN

Bunun yanı sıra son zamanlarda kameralı takip sistemine yoğun ilgi
gösterildiğini bildiren Kablama, eve kurulan kamera sistemi sayesinde
kişinin, dünyanın her yerinden internette IP numarasını girerek istediği
zaman evini ya da iş yerini izleyebildiğini kaydetti.

Kablama, bu sistemle bilgisayarın hard diskine yedekleme yapıldığını, böylece daha önceden kameraya alınan görüntülerin de izlenebildiğini bildirdi. İş yerlerinde de özellikle personel takip sisteminin kullanılmaya
başlandığını belirten Kablama, çalışanının performansını değerlendirmek
isteyen iş verenlerin kamera sistemi kullanımının arttığını, bu sistemin
özellikle sanayi kesiminde tercih edildiğini ifade etti.

TELEFONLA HIRSIZA 'EV BOŞ DEĞİL' MESAJI

Kablama, hırsızlık olaylarına karşı geliştirilen son teknolojinin ise akıllı ev otomasyon sistemleri kapsamında tasarlanan, evdeki lambaların ya da müzik seti, televizyon gibi eşyaların telefonla uzaktan çalıştırılması olduğunu söyledi. Bu sistemle kişinin evde yokken, nerede olursa olsun istediği saatte ev ya da iş yerinin telefonunu arayıp daha önceden belirlenen kodu girdiğini bildiren Kablama, kodla verilen komut doğrultusunda evdeki ışığın açılıp kapatılabildiğini ya da müzik setinin çalıştırılabildiğini ifade etti.

Kablama, böylece evde birilerinin olduğu izlenimi verilerek, hırsızlık olaylarına karşı önlem alındığını kaydetti.