kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antalya'ya gelen turist sayısında artış

18.06.2007
Antalya Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'ne son üç günde bin 392 uçak iniş ve kalkış yaptı. Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 2,5 milyona yaklaştı..
Antalya'ya gelen turist sayısının 2,5 milyona yaklaştığı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdür Başyardımcısı Selahattin Kunt, yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne, 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi ve dün toplam bin 392 uçağın iniş ve kalkış yaptığını, bu uçaklarla 3 günde 126 bin 108 yolcunun geldiğini kaydetti. Uçak hareket durumunun önümüzdeki günler için iyi göründüğünü belirten Kunt, turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre aylık yüzde 21, yıllık bazda ise yüzde 11-12 oranında artış olduğunu bildirdi.

TURİST SAYISI

Öte yandan, yılbaşından bu yana hava yoluyla Antalya'ya gelen turist sayısı 2,5 milyona ulaştı. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 1-17 Haziranda Antalya'ya 603 bin 802 turist geldi. Bu yıl turizm sezonuna geçen yıla göre yüzde 68 düşüşle başlayan Antalya, ocak ayı sonunda düşüş hızını kesti. Ocak ayı sonunda turist sayısındaki düşüş yüzde 7'ye gerilerken, şubat ayının dokuzuncu gününde turist rakamları geçen yılın aynı dönemindeki rakamları yakaladı. Şubat sonu itibariyle ise turist sayısı yüzde 5 oranında arttı. Mart ayını dengeli geçiren bölge turizmi, bu dönemde turist sayısında yüzde 6 oranında artış yakaladı. Nisan ayı turist sayısında dengesiz dönem oldu. Nisan ayına bir puan artışla giren turist sayısı 9 Nisan'da yüzde 9'a ulaştı. Bu dönemden sonra yine düşüş görülen turizmde, mayıs ayında yükselişe geçildi ve turist sayısı bu dönemde yüzde 10 oranında arttı. Yılbaşından bu yana bölgeye gelen turist sayısı ise 2 milyon 402 bin 864'e ulaştı.