kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DHMİ, Çelebi'ye dava açacak

Yeni Haber
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Mahmut Tekin, Antalya Havalimanı ile ilgili iddiaları belgelerle yanıtladı. İhale şartnamesine aykırı olan belgeleri basına açan Tekin, "Belgeler ihale şartnamesine uygun değildi.

Şartname ihalenin anayasasıdır. Belgeleri kabul etseydik o zaman suç işlerdik, o zaman ihaleye fesat karıştırmış olurduk" dedi. Tekin, hukuki sürecinin tamamlanmasından sora Çelebi hakkında dava açacaklarını açıkladı.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nde Antalya Havalimanı ihale süreci ile ilgili basın toplantısı düzenleyen DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin, bugüne kadar başarılı ihaleler ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Antalya Havalimanı ihalesinin 12 Nisan'da noter huzurunda yapıldığını hatırlatan Tekin, Antalya Havalimanı ihalesinden elenen Çelebi'nin evraklarının eksik olduğunu kaydetti.

ŞARTNAMELER İHALENİN ANAYASASIDIR

Şartnamelerin ihalelerin Anayasa'sı olduğunun altını çizen Tekin, "Nasıl ki Anayasa'ya aykırı bulunan herhangi bir kurum suç işler ise, şartnameye aykırı hareket eden, şartnamede verilmesi gereken evrakları vermeyen firmalar kesinlikle ihale dışı bırakılır. Zaten bu belgeleri doğru kabul etmek o zaman suç teşkil eder, o zaman ihaleye fesat karışır" diye konuştu.

Çelebi'nin geçici teminat mektubunun, vergi ilişiksiz belgesinin ve SSK prim borcu belgesinin ihale şartnamesine uygun olmadığını vurgulayan Tekin, bunun ihaleden elenme nedeni olduğunu söyledi.

Savcılığın idareden "ihaleye hangi firmaların katıldığı, eleme nedenleri" ile ilgili bilgi istediğini dile getiren Tekin, mahkeme sürecinin tamamlanmasından sonra Çelebi hakkında dava açacaklarını açıkladı. İdare olarak son derece rahat olduklarının altını çizen Tekin, belgelerin son derece açık ve net olduğunu söyledi.

BELGELER BASINA AÇILDI

Antalya Havalimanı İhale Komisyon Başkanı Funda Ocak, bunun doğruluk yarışı olduğunu vurgulayarak, belgelerde önemli önemsiz ayrımı yapmadıklarını söyledi.

Eksik evrakları komisyon olarak görmezden gelemeyeceklerini ifade eden Ocak, "İhale sonrasında bir firma dava açsa ve hakim bize evrakları sorsa nasıl yanıt verirdik" dedi.

Toplantı sonrasında ihale şartnamesine uygun olamayan belgeleri basına gösteren Ocak, belgelerdeki eksiklikleri anlattı.

(ANKA)