kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çatak turizm merkezi olma yolunda

14.06.2007
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Çatak Tesisleri, botanik bahçesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda...
GAP kapsamında inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olan Atatürk Barajı kıyısında yer alan, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait tesisi, geçen aydan bu yana 15 bin civarında yerli turist ziyaret etti.

Konaklama sıkıntısı yaşanan ilçeye, özel otomobilleri ve günlük turlarla Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep'ten gelen ziyaretçiler tesiste, piknik yapma imkanı buluyor. Su sporları için alternatif sunan tesiste, yalnızca Fırat ile Dicle nehirlerinde yaşadığı bilinen ''Rafetus'' kaplumbağaları ve ''Şabut'' balığını görme imkanı bulan ziyaretçiler, bölgenin uzun yıllar saklı kalan güzelliklerini keşfetme olanağı buluyor.

Bozova Kaymakamlığı, hafta sonları ortalama 500'ün üzerinde aracın giriş çıkış yaptığı tesisin, GAP turu kapsamına alınabilmesi için turizm acentelerinin yetkilileriyle görüşme yapmayı planlıyor. Geçen yıllarda GAP Su Sporları Şenliği, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan tesise çevre illerin yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçileri çekmeye çalışan yetkililer, bu sayede ilçenin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.