kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezen'in okulundan uzaklaştırma aldım

ESİN ÖVET MAGAZİN
Müzik dünyasına Sezen Aksu'nun vokalisti olarak adım atan Işın Karaca, 'Minik Serçe' ile ilişkisinin dinlenme sürecinde olduğunu söyledi: Bir sabah uyandım ve hayatımdan gittiğini gördüm. Etrafındaki insanlar yüzünden birçok televizyon programında da yasaklandım!..
Sezen Aksu'nun vokalistliğinden ayrıldıktan sonra müzik yolculuğuna tek başına devam eden Işın Karaca, "Bir daha asla yaz mevsiminde albüm yapmam. Geçen yaz çıkarttığım albüm kaşarlı tost oldu" dedi. Bütün mal varlığını tekstile yatırdığını açıklayan Işın Karaca, 44 beden kıyafet ve korseden oluşan kendi markasını kurmaya hazırlandığını belirterek, "Ben müzikten asla para kazanamayacağım" şeklinde konuştu. Yeni albümü için Sibel Alaş'la çalıştığını anlatan Karaca, "Bu projede Sezen Aksu'dan şarkı olup olmayacağını bilmiyorum. Çünkü ben Sezen okulundan uzaklaştırıldım" dedi.

YAZ ALBÜMÜNE TÖVBE!

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde 3 bin 800 kilometre yol kateden ve Ankara, Kayseri, Niğde gibi kentlerde konserler veren Işın Karaca ile müzik ve Sezen Aksu üzerine konuştuk.

* Uzun bir konser turuna çıktınız. Epey koşuşturdunuz. Aldığınız keyif yorgunluğunuza değdi mi? Benim artık keyif için müzik yapmam gerekiyor. Çünkü artık albümler satmıyor. Keyif olmayınca, sürekli bir koşuşturma ve kaygı yaşanıyor. Mesela geçen yaz yaptığım albüm, kaşarlı tost oldu! Bir daha asla yaz aylarında albüm çıkartmam. Meğer mevsime göre şarkıcı varmış, ben bunu yeni keşfettim!

* Sizin müziğinizin mevsimi ne? Ben sonbahar kadınıyım. Aşk kadınıyım. Ben aşkın derdini çok iyi anlatabiliyormuşum, bunu anladım... Kışın aşklar bitmiş oluyor, hayatın sertlikleri ile yeniden karşı karşıya geliyoruz. Kış daha acımasızdır. O yüzden yazın biraz zor albüm yaparım ben; bir daha tövbe! Ya ilkbahar, ya sonbahar. Benim artık müziği gerçekten keyif için yapmam ve kendimi maddi açıdan rahat ettirmem gerek. Müzikten asla para kazanamayacağım ben!

* Birbiri ardına çıkan yeni albümleri dinlediniz mi? Evet dinledim. Niran Ünsal'ın albümünü çok beğendim.

* Mustafa Sandal'ın albümünü? Problem ne biliyor musunuz? Biz jenerasyonlarımız ile birlikte büyümüyoruz. Olduğumuz yerde kalıyoruz. Başka bir şey oluyor. Ben Mustafa Sandal'dan artık biraz daha oturaklı şarkılar isterim. İsteyince acayip şarkılar yapıyor aslında.

'VEFASIZ' YAZMIŞLARDI

* Bu arada sizin yeni albüm hazırlığınız var mı? Evet, şarkılar hazırlanıyor. Sibel Alaş sözler yazıyor. Kadın dehşet yazıyor! Çok zeki ve inanılmaz duygusal. Yazdığı sözler çok içime işliyor. Eski şarkılardan da cover yapacağız. Yeni yıla yetiştirmeyi düşünüyorum.

* Sezen şarkısı olacak mı albümde? Bilmiyorum. Çünkü ben hâlâ uzaklaştırmadayım!

* Aranızdaki bu gerginlik ne zaman son bulacak sizce? Bilmiyorum, bir sabah uyandım ve Sezen'in hayatımdan gittiğini gördüm. Bu kadar basit!

* Neden bu oldu. Siz ne yaptınız? Sezen hayatımda tanıdığım ve en çok saygı duyduğum insan. Benim hayatımda iki dominant kadın var. Birisi annem, birisi Sezen Aksu'dur. İkisine de duyduğum saygı o kadar yücedir ki! Sezen Aksu'nun bir bildiği vardır ki; uzaklaştırma almışımdır. Bir sabah uyandım ve gazetede beni 'Vefasız' olarak yazdıklarını gördüm. İşte o sabah her şeyin bittiğini anladım. Her şey bitmiş yani! O haberin arkasından iki ay kadar gece gündaz durmadan ağladım.

* Bir araya gelip neler olduğunu konuşmadınız mı? Hayır, çok uzun zaman oldu. En son ikinci albüm aşamasında görüştük. Çok arıyorum ama görüşmem mümkün değil. Çok acımasız çünkü! 8 sene günüm ve gecem onunla geçti. Büyüme sürecimin en önemli dönemini onunla beraber geçirdim. Ve bir anda okuldan uzaklaştırma aldım. Çok ağladım, kabullenmek çok zordu.

* Peki geçecek mi bu gerginlik? Geçecek ama biraz daha zamana ihtiyaç var galiba. Ben Sezen Aksu adını en temiz koruyanlardan biriyim. Ve ben onun şarkılarına asla ihanet etmedim. Bana vermiş olduğu duruşa asla ihanet etmedim. Bana armağan ettiği hayata da ihanet etmedim. Bana hayat armağan etti o! Herkese o hayat hediye edilmez. Müzikal yolumu ve hayatımı aydınlatan bir ışık o benim için.

* O haberde Sezen Aksu, 'Işın Karaca vefasız' mı yazıyordu? Hayır, dolambaçlıydı her zamanki gibi! Sezen kendi hakkında bir haber yapılsın, 'Aman' deyip geçer. Ama ben daha böyle bir şey yapamıyorum. O haber beni çok etkiledi. Ve 'Tamam, ben toplanıp Londra'ya gideyim' dedim. İki ay deliksiz ağladım. Beni çok etkiledi.

ONU ÇOK ÖZLÜYORUM

* Ama aranızda bir şey olmuştur! Hiçbir şey olmadı. Geçen sene Paris'teydim bir iş için. Albümüm çıkmadan bir gün önce telefon çaldı ve karşımda Sezen Aksu! "Ne yapıyorsun? Albüm çıkıyormuş hayırlı olsun. Hemen alacağım" dedi. Ama sonra görüşmedik. Ben de aramadım onu, böyle geçti zaman. Ama çok özlüyorum. Erdem de özlüyor. Sonuçta benimle birlikte Erdem de uzaklaştırıldı. İlişkiler yoruluyor. Herkesin ilişkisi zamanında dinlenmiştir. Aşkın Nur Yengi'nin, Tarkan'ın...

* Tarkan'da bir dönem uzaklaştırıldı ama şimdi yeniden birlikte çalışıyorlar! Ben Sezen Aksu'nun şarkılarını en iyi taşıyanlardan biriyimdir. O da bunu çok iyi biliyor. Sezen'i çok özlüyorum ama bir zaman sonra düzelecek biliyorum.