kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

50 yaşına kadar neştersiz estetiği tercih edin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
21.06.2007
Florence Nightingale Hastanesi Estetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tamer Koldaş; neştersiz estetikle ilgili soruları yanıtladı:

* Neştersiz estetik gerçekten 50 yaşına kadar genç bir görünüm sağlar mı? 50 yaşına kadar neştersiz genç bir görünüm için; öncelikle kişinin genetik yapısı, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi, aşırı sigara ve alkol alışkanlıklarının olmaması ve güneşten korunması gibi özellikleri olması gereklidir. Bu hastalarda erken yaşlanma belirtileri; peeling, dermabrazyon, lazer, botoks, dolgu maddeleri ve özel askı metotları ile neştersiz olarak giderilerek 50 yaşına kadar genç bir görünüm elde edilebilir.

KAŞI KALDIR KIRIŞIKLIK GİTSİN

* Kaş kaldırma ve astırma, göz kırışıklıklarının azalmasını sağlar mı? Üst göz kapağı kırışıklıklarının kaşların düşüklüğüne bağlı olduğu saptanmışsa; kaş kaldırma veya askılamayla, kırışıklıkların azalması sağlanabilir. Böylece gereksiz yere üst göz kapağı ameliyatı da yapılmamış olur. Kaş kaldırma işlemi; klasik kesi, endoskopik ya da askı yöntemleri ile yapılabilir.

* Göz altı torbaları ameliyatı nasıl ve kaç yaşından itibaren yapılmalı? Göz kapağı cerrahisi; fazla yağ dokusunun fazla deri ve kasla birlikte çıkarılarak, yaşlı ve yorgun görünümü ortadan kaldıran bir ameliyattır. Lokal veya genel anestezi ile yapılır. Hasta bir hafta-on gün sonra işine başlayabilir. Ancak tiroit, yüksek tansiyon, diyabet, glokom, retina problemleri ve göz kuruluğu olanlarda ameliyat öncesi ciddi konsültasyonlar yapılmalı ve çok dikkat edilmelidir. Göz altlarıyla ilgili şikayetler daha çok 35 yaş ve üstü hastalarda başlar. Ancak genetik nedenlerle erken yaşlarda da göz altı torbaları oluşabilir. 20 yaşında göz altı torbası nedeniyle ameliyat yaptığım hastalar da var. Özellikle bu genç grup hastalarda, alt göz kapağının iç kısmından yapılan (konjonktivadan) girişimle torbalara müdahale edilmesi hayli başarılı bir yöntemdir. Bu yöntem, iz bırakmaması ve hastanın 3-n günde normal faaliyetlerine dönmesi açısından da avantajlıdır.

* Gıdı bölgesindeki sarkmalar için ne tip estetik müdahaleler yapılabilir? Gıdı bölgesindeki sarkmayı gidermek için genellikle iki yöntemden biri veya ikisi aynı anda yapılabilir. Bir-iki saatlik ameliyattır. Aynı gün hastaneden çıkılabilir. Boyun derisi ve kasları serbestleştirilerek yukarıya doğru asılır. Bu bölgede yağ birikimi fazlaysa alınabilir. Uygun hastalara özel dikiş iplikleri kullanılarak askı yapılabilir. Boyun ön kısmındaki kaslarda gevşeme varsa, çenenin hemen altından yapılan 3n santimlik bir kesiden girilerek boyun derisini germek mümkündür.

YÜZ ASMA GENÇLEŞTİRİYOR!

* Yüz asma, yüz germenin yerini tutar mı, aynı sonucu almak mümkün mü? Yüzde erken yaşlanmanın belirtilerine neden olan alın, orta yüz ve boyun bölgesinde sarkan dokuları; minimal cerrahi girişimlerle ve renksiz özel dikiş malzemeleri kullanarak germek veya asmak başarılı sonuç verebilir. Yaşlanmanın erken devrelerinde daha genç görünmek isteyen hastalara uygulanabilir. Klasik yüz germe ameliyatındaki uzun iyileşme süreci ve yüksek maliyet nedeniyle, genç ve gergin derisi olan hastalara öneriyoruz. Ancak kalıcı gerginlik sağlamaması nedeniyle yüz asma gibi girişimler, ileri yaşlanma belirtisi olan hastalarda yüz germenin yerini tutmaz.