kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karayolu kana bulandı: 7 ölü, 40 yaralı

Yeni Haber
Çanakkale'de 2.40 promil alkollü olduğu halde direksiyon başına geçen kamyon sürücüsü, yokuş aşağı inerken kamyonu mıcıra kaptırdı. Kontrolden çıkan kamyon, karşı yönden gelen ve 24 kişilik olduğu halde içinde, Çanakkale'ye düğüne giden 46 kişinin bulunduğu midibüse çarptı. Kazada 7 kişi ölürken, 40 kişi de yaralandı.

Fotoğraflar için tıklayınız

Kaza, Çanakkale-İzmir karayolu 21. kilometresinde, saat 22.20 sularında meydana geldi. Ezine ilçesinden Çanakkale'ye düğüne giden Nuri Demir idaresindeki 17 SE 205 plakalı Ezine Birilik'e ait midibüs ile karşı yönden gelen Gürol Kasap yönetimindeki 17 AN 222 plakalı kamyon çarpıştı. Kazada Midibüste bulunan yolculardan 7'si hayatını kaybetti, toplam 40 kişi ise yaralandı. Yaralılar Çanakkale Devlet Hastanesi ile Özel Millet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Öte yandan, düğüne giden midibüsün ise yolcu kapasitesinin 27 kişi olduğu, ancak araçta 46 yolcunun bulunduğu ifade edildi.

KAZADA YAŞAMINI YİTİRENLER

Kazada yaşamını yitirenler ise şöyle: Asuman Benli, İsmail Dursun, Halil Yılmaz, Nurcan Süzen, Sebahat Çabuk, Şehriye ve Adliye Dursun.

KAZADA YARALANANLARIN İSİMLERİ

Kazada yaralanan 40 kişi şöyle: Serdar Yılmaz, Sevda Yılmaz, Sevgül Yılmaz, Nurşen Yılmaz, Mustafa Yılmaz, Serhan Yılmaz, Salih Yılmaz, Aslı Dursun, Aynur Dursun, Onur Dursun, Ümru Dursun, Yasemin Dursun, Ayşenur Karabıyık (7), Halit Karabıyık, Nurten Karabıyık, Sedanur Karabıyık, Emrah Değirmenci, Saliha Değirmenci, Ebru Değirmenci, Selim Elibol, Sevim Elibol, Ahmet Elibol, İsmail Benli, Aysel Benli, Necibe Çetinkaya, Nermin Çetinkaya, Hanefi Çetinkaya, Ayşe Çabuk, Sezer Çabuk, Onur Kılınç, Cihan Küçükyılmaz, Nuriye Sevinç, Fatma Günel, Hasan Dursun, Nurcan Çetinkaya, Gürol Kasap (Kamyon sürücüsü), Nuri Demir (midibüs sürücüsü), Erol Ata, Şerife Dursun ve Hasan Çabuk

6 AY ÖNCE EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Kazaya karışan kamyon sürücüsünün daha önce ''alkollü araç kullanmaktan'' ehliyetine 6 ay el konulduğu, bu süre içinde değişik bölgelerde ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesiyle iki kez işlem yapıldığı belirlendi.

Dün gece Çanakkale-İzmir karayolunun İntepe mevkisinde, Ezine'nin Koçali köyünden Çanakkale'ye düğüne gidenleri taşıyan Nuri Demir'in kullandığı 17 SE 205 plakalı midibüs ile çarpışan 17 AN 222 plakalı kamyonun sürücüsü Gürol K'nin, kazanın ardından ekipler tarafından yapılan kontrolünde, 2.40 promil alkollü olduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.

Kamyon sürücüsü hakkında daha önce de ''alkollü araç kullanma'' suçundan ehliyetine 6 ay el konulduğu, bu süre içinde değişik bölgelerde ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesiyle iki kez işlem yapıldığı, ehliyetinin tekrar aldıktan sonra da fazla tonajlı yük çektiği gerekçesiyle de bir kez ceza uygulandığı belirlendi.

KAMYON ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Çanakkale'ye düğüne gidenleri taşıyan Nuri Demir'in kullandığı 17 SE 205 plakalı midibüs ile çarpışan 17 AN 222 plakalı kamyonun sürücüsü Gürol K, İl Merkez Jandarma Komutanlığında alınan ifadesinin ardından, mahkemeye sevk edildi.Gürol K, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı.

AJANSLAR