kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD Dışişleri'nden "senaryo" açıklaması

Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, 'Hudson Enstitüsü'nde Türkiye ile ilgili senaryoların işlendiği toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin neden katıldığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınarak, "Türkiye'deki laik demokrasiye inanıyoruz" dedi.

McCormack, günlük basın toplantısında, Hudson Enstitüsü'nde tartışılan Türkiye ile ilgili felakat senaryoları ile ilgili bir soru üzerine, konuya dair bilgisi olmadığı söyledi.

ERDOĞAN'IN KORUYUCUSU MUSUN?

Soruyu soran gazetecinin toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı yönünde endişesi olduğu yorumu üzerine McCormack, "Buraya Başbakan Erdoğan'ın koruyucusu olarak mı geliyorsun" diye sordu.

Gazeteciden, "Ben Türkiye'deki demokrasiyi savunuyorum" cevabını alan McCormack, "Türkiye'deki laik demokrasiye inanıyoruz. İnanıyoruz ki laik demokrasi, içinde Türk askeri, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin de yer aldığı Türk siyasi yaşamının tüm tarafları tarafından destekleniyor" diye konuştu.

Gazetecinin ısrarlı sorusu üzerine sözcü, şöyle devam etti: "Bu konuda, Dışişleri Bakanlığı'ndan birilerinin katılması ile ilgili, daha fazla bir şey anlatamam. Bunun hayal olup olmadığını söyleyemem. Biliyorsun. Elbeltte biz Türk hükümeti temsilcileri ile buluşucağız ve aynı zamanda onlarla yakın bir şekilde, Türkiye'nin AB yolundaki sorunları, Türkiye'nin bölgedeki rolü ve daha önemlisi Türkiye'nin terörist tehdidini çözmek için Irak'la nasıl ortak hareket edeceği gibi konularda çalışıyoruz."

(ANKA)