kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeşehir ikinci el cenneti oldu

MENEKŞE ATASELİM
14.06.2007
İstanbul'da yaşanan konut patlamasının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Bahçeşehir, yoğun proje arzından sonra ikinci el piyasasının en fazla geliştiği topu konut alanı oldu Bölgedeki toplam konut stokunun yüzde 66'sını ikinci eller oluşturuyor. En fazla ikinci el konut, Emlak Pazarlama'nın Bahçeşehir'i ile Esenkent Yapı Kooperatifi'nde bulunuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bahçeşehir ikinci el cenneti oldu
Emlak Bankası'nın 90'lı yılların başında projelendirdiği Türkiye'nin en önemli uydukentlerinden biri olan Bahçeşehir, kuruluşundan yıllar sonra ikinci sıçramasını yaşıyor. Gayrimenkul sektörünün büyük yükselişe geçtiği 2005 yılından bu yana inşa edilen konut projelerinin en gözde bölgelerinden olan Bahçeşehir'de proje arzı hız kesmeden devam ediyor. 1997'deki genel nüfus sayımına göre 12 bin 915 nüfuslu Bahçeşehir, 2000 yılında 19 bin, 2005'te ise 45 bini aşan nüfusa ulaştı. 2008'de nüfusunun 150 bini aşması beklenen bölgede, yoğun arzın neden olduğu ikinci el konut stoku da her geçen gün artıyor.

İnşa edileni yüzde 34
Epos Gayrimenkul Danışmanlık tarafından yapılan bölge araştırmasına göre, şu anda Bahçeşehir'de inşa halindeki projelerin konut arzı yüzde 34 iken, ikinci el konut stoku yüzde 66'ya ulaşmış durumda.

29 bin konut ikinci el satışta
Eston, Teknik Yapı, Regnum, Mesa-Nurol gibi önemli inşaat şirketlerinin yatırımlarına evsahipliği yapan Bahçeşehir'deki projelerde ikinci el satışta olan toplam 29 bin 570 konut var. Bunlardan en fazla ikinci el barındıran ise Emlak Pazarlama İnşaat'ın Bahçeşehir projesi. Ortalama metrekare fiyatı 2 bin 450 YTL olan Bahçeşehir'de tam 15 bin 400 adet ikinci el konut sahibini bekliyor. Sıralamada ikinci olan Esenkent Yapı Kooperatifi'nin Esenkent yerleşkesinde de ortalama metrekare fiyatı bin 300 YTL'den 7 bin 337 ikinci el konut mevcut. Esenkent'i 555 bin 735 ikinci el ile Boğazköy Evleri ve bin 100 ikinci el konut ile Ardıçlı Evler izliyor. Boğazköy Evleri'nde konutların ortalama metrekare fiyatı bin 50 YTL iken, Ardıçlı Evler'de bu rakam 3 bin YTL'ye çıkıyor.

Ardıçlı evlerde 2 bin 500 YTL
Genellikle A gelir grubu ve üzerine hitap eden projelerin hayata geçirildiği bölgede beklemeden olan ikinci el konutlar içerisinde Eston'un Ardıçlı Göl Evleri ve Ardıçlı Evler projeleri müstakil, bahçeli ve daha yeni projeler olması sebebiyle 2 bin 500-3 bin 500 YTL'lik metrekare fiyatları ile en yüksek değerden alıcı buluyor. İkinci el konut piyasasının canlı olduğu Bahçeşehir'de inşaatı devam eden projelere de ilgi yoğun oluyor.
Haberin fotoğrafları