kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şii camisine yine bombalı saldırı 78 ÖLÜ

Irak'ta 10 bin askerle El Kaide'ye karşı 'temizlik operasyonu' başlatan ABD ordusu, 27 militanı öldürdü. Aynı saatlerde başkent Bağdat'ta patlayan bombalar 218 kişiyi yaraladı, etnik gerilimi artırdı..
Irak'taki şiddet sarmalı bir türlü son bulmuyor. Ülke dün yine mezhep saldırılarına sahne oldu. Geçen hafta Sünni aşiretlerle anlaşan ABD, terör örgütü El Kaide'ye karşı 'temizlik harekâtı'na başladı. ABD ordusunun 10 bin asker, saldırı helikopterleri, zırhlı araçlar ve ağır makineli silahlarla Bakuba ve Diyala kentinde yabancı teröristlere karşı büyük bir taarruz başlattığı saatlerde, başkent Bağdat da son günlerin en kanlı mezhep saldırısıyla sarsıldı.

SOĞUTUCU YÜKLÜ KAMYON
Bağdat'ın merkezinde Şiiler'e ait Hillani Camisi'ne kamyonla düzenlenen intihar eyleminde 78 kişi hayatını kaybetti, 218 kişi de yaralandı. Ağır hasar gören caminin enkazı altında kalanlarla can kaybının artabileceği belirtiliyor. Polis, kamyonun kuşku çekmemesi için vantilatör ve soğutucu yüklü olduğunu belirtti. Bakuba'daki operasyonun ilk saatlerinde 27 militan öldürüldü, 15'i yaralandı. Irak'ın Nasıriye ve İskenderiye kentindeki çatışmalarda ölenlerin sayısı 37'ye yükselirken dün Bağdat'ta vurularak öldürülmüş 33 kişinin cesedi daha bulundu.