kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
11 Eylül saldırılarından sonra tasavvuf muziği yapmaya başlayan İngilizlerin ünlü ve saygın Bestekarı Sır John Tavener..

Allah'ın 99 ismi İngilizce şarkı oldu

Yeni Haber
Bir süre önce İslam dinini seçen dünyaca ünlü İngiliz besteci John Tavener'in Allah'ın 99 ismini bir araya getirdiği beste BBC Senfoni Orkestrası tarafından başkent Londra'da bulunan Westminster Katedrali'nde gerçekleştirildi.

Konser öncesi Katedral önünde yüzlerce kişilik kuyruklar oluştu. Seyircilerin katedrali tıka basa doldurmalarının ardından yaklaşık 200 kişilik dev BBC senfoni orkestrasi ekibi sahne aldı. Jiri Belohlavek'ik kuruatörlüğünde ve John Mark Ainsley'in tenorluğunu yaptığı ekipte, Allah'ın 99 ismi tek tek bestelenmiş halde okundu.



3 bine yakın seyircinin doldurduğu katedralde "The Beautiful Names" adı altında okunan isimler salonda büyük bir hayranlıkla dinlendi. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından seyirciler dakikalarca orkestra ekibini ayakta alkışlarken, Galler Prensi Prens Charles orkestra ekibini sahneye gelerek kutladı.

Allah'ın 99 ismini "The Beautiful Names" adı altında besteleyen John Tavener ilk kez 1968 yılında kamuoyunun dikkatini çeken ünlü bir İngiliz besteci. Sanat dünyasında uzun yıllardan sonra yaptığı dini araştırmalar sonucunda İslam'ı seçen John Tavener, Avrupa'nın ve dünyanın bir çok yerinde konser veriyor.

BİR SONRAKİ DURAĞI İSTANBUL

Avrupa'nın çeşitli yerlerinde daha önce konserler veren John Tavener, "The Beautiful Names" adlı çalışmasını İngiltere dışında Avrupa'da ilk kez İstanbul'da sergileyecek. İstanbul Müzik Festivali için orkestra ve koro ekibinin vereceği konserle birlikte Tavener'e başarı ödülü verilecek. İstanbul'da alacağı başarı ödülü ile Tavener, Türk olmayan ancak ödülü alan ilk sanatçı ünvanını elde edecek.