kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dinçay, bu mutlu gününde sevdiği dostlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ertekin'in gecesinde Ali Poyrazoğlu rüzgarı

Mustafa DERYAHAN / MAGAZİN
Adile Sultan Yalısı, önceki gece Ertekin Dinçay'ın 50'nci sanat yılı için verilen davete ev sahipliği yaptı. Gecede süperstar Ajda Pekkan sahneye çıktı. Davetin kahkaha ve gözyaşı dolu anları Ali Poyrazoğlu sayesinde yaşandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ertekin'in gecesinde Ali Poyrazoğlu rüzgarı
Bay Şapka' lakaplı Ertekin Dinçay'ın eğlence ve sanat dünyasındaki 50'nci yılı, önceki akşam Adile Sultan Yalısı'nda verilen bir davetle kutlandı. Dinçay'ın yakın dostları; Rahmi Koç, Ajda Pekkan, Mustafa Sarıgül, Rasim Özkanca, Ogan Soysal ve Kadir Akorak tarafından organize edilen geceye; iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü simaları katıldı. Ertekin Dinçay, konuklarını yalının girişinde karşıladı; davet, yalının bahçesinde verilen kokteyl ile başladı. Bir saat süren kokteyl, yemek ile devam etti.

HESAPTA GEÇİRME YAPARDIM!

Yemek sırasında ünlü organizatör Erkan Özarman sahneye çıkarak, Dinçay ile olan anılarını aktardı. Özerman, ardından sahneye ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu'nu davet etti. Poyrazoğlu'nun anılarında hem hüzün hem de bol kahkaha vardı... Yeşil Kabare'yi açtığında sahneye Uğur Yücel, Müjdat Gezen ve Sezen Aksu'yu çıkaran Poyrazoğlu'nun en çok güldüren hikayesi şu oldu: "Müjdat ve Uğur sahnedeyken herkes uyurdu! Herkes hesap isteyip gitmek üzereyken Sezen çıkar coştururdu. Baktım ki sabahlara kadar sürüyor, hesaplarda geçirmeler yapmaya başladım! Bakardım, masalarda hayali ihracatçı, kaçakçı, işadamı... Şefe derdim ki 'Geçir hesabı'..."

YA HESABIMI YA YEVMİYEMİ!

Ali Poyrazoğlu, Zeki Müren'le ilgili anılarıyla ise davetlilerin gözlerini yaşarttı: "Zeki Müren altı yıl hiç şarkı söylememiş ve benim mekanıma gelmişti. Müjdat, mikrofonu ona vermeye çalışıyordu. Zeki Bey de 'Ben müşteriyim' diye geri çevirdi. Ben söyleyince, 'Tamam, oturduğum yerden okuyayım' dedi. Sonra da bana 'Özlemişim be şarkı söylemeyi! Bu gece müşteriler gidince sen, Müjdat, Ertekin ve saz üstadları kalsın. Sabaha kadar okuyacağım' dedi. Sonra hesabı istedi. 'Şereflendirdiniz, sabaha kadar şarkı söylediniz, ne hesabı?' dedim. 'O zaman yevmiyemi verin' dedi. Çok büyük bir paraydı istediği! Ben de 'Getirin Zeki Bey'in hesabını' dedim şefe. O geceden sonra Zeki Müren'i bir daha görmedim..."
Haberin fotoğrafları