kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her şey yandı, Kur'an-ı Kerim yanmadı

Yeni Haber
Balıkesir'in Edremit ilçesinde çıkan yangında bir ev kısmen yandı. Yangında, tamamen yanan yatak odasındaki Kur'an-ı Kerim'in yanmadığı görülürken, evin bodrumunda dumanlar arasında mahsur kalan bir kedi yavrusu da sağ olarak kurtarıldı.

Camimasat Mahallesi İnönü Caddesinde bir apartman katında çıkan yangında dairenin bir bölümü kısmen yandı. Alınan bilgiye göre, saat 22.00 sularında Camimasat Mahallesi İnönü Caddesi 11. Sokak Sezen Apartmanı'nın birinci katında oturan Aydın Dinçer'e (35) ait evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dinçer ailesinin evde olmadığı bir sırada çıkan yangını çevredeki vatandaşlar ve apartman sakinleri fark etti. Vatandaşlar tarafından olay yerine itfaiye ekibi çağrıldı.

Kısa sürede yangın mahalline gelen Edremit İtfaiyesi her ihtimale karşı belediyenim cankurtaranını da hazır tuttu. Yangına müdahale etmeye çalışan itfaiye ekipleri aşırı dumandan etkilenmemek için gaz maskeleri ile içeri girmeye çalıştı. Bu arada dumanlar bütün apartmanı sarınca apartman sakinleri binayı boşaltmak zorunda kaldı. İtfaiye bir taraftan yangını söndürmeye çalışırken bir yandan da içerdeki dumanı tahliye etmek için çaba gösterdi. Apartmanın ikinci katına itfaiye merdiveniyle çıkan itfaiye eri, apartman katlarındaki camları açarak dumanların dışarı çıkmasını sağladı. Bu arada dışarıda biriken vatandaşlar, olayı şaşkın bakışlarla izlerken Aydın Dinç'in yangın çıktığı sırada çocuklarıyla birlikte gezmekte olduğu öğrenilen eşi, evinin yandığını haber alarak olay yerine geldi. Bir anda ne yapacağını şaşıran üç çocuk annesi Cevher Dinç (28), içeri girmek istedi. Genç bayana içerde yoğun duman olduğu için itfaiye engel oldu. Daha sonra itfaiye ile içeri giren Dinç, gözyaşlarına boğuldu. Cevher Dinç, "Evim nasıl yandı? Kim yaktı? Evimi birileri yaktı." diyerek hıçkırıklara boğuldu.

Komşuları tarafından olay yerinden uzaklaştırılan genç kadının daha sonra fenalaşarak hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Eşyaların büyük oranda zarar gördüğü evde Kur'an-ı Kerim'in yanmadığı görüldü. Bu arada yoğun duman nedeniyle evin bodrum katında mahsur kalan bir kedi yavrusu da sağ olarak kurtarıldı.

Yangının çıkış sebebi araştırılırken, ev sahibi Aydın Dinç'in Akçay beldesinde seyyar olarak çiğ köfte ve lahmacun sattığı, yangından haberi olmadığı öğrenildi.

CHA