kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Deli saçmalarıyla uğraşmayın"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hudson Enstitüsü'nün Türkiye'ye yönelik senaryosuyla ilgili olarak ''Deli saçmalarıyla uğraşmayın'' dedi.Erdoğan, ''İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı''nın (OICC) Sheraton Oteli'nde düzenlenen 11. Genel Kurul Toplantısı'na gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Hudson Enstitüsü'nün Türkiye'ye yönelik senaryosuyla ilgili soruya, ''Deli saçmalarıyla uğraşmayın'' yanıtını verdi.

SENARYODA NELER İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ?

Basına yansıyan bazı haberlerde, Hudson Enstitüsü'nde düzenlenen kapalı toplantıda, Türkiye'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun bir suikasta kurban gitmesi, İstanbul'da terör örgütü PKK'nın bir saldırısı ve Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi gibi olasılıkların gerçekleşmesi durumunda ABD'nin tepkisi ve Türkiye'de neler olabileceği üzerinde tartışıldığı ileri sürülmüştü.


TUĞCU DA DEĞERLENDİRDİ

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, ABD'deki Hudson Enstitüsü'nün ''Türkiye'ye yönelik senaryoda'' adının geçmesini değerlendirirken, ''Hayatını hukuka adamış birinin, hukuksuzluğa uğraması beni üzdü'' dedi.

Tuğcu, konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, olayı basından öğrendiğini, ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını söyledi. Tuğcu, ''Ancak öncelikli olarak orada bulunduğu ileri sürülen Türk yetkililerinin açıklama yapmasını bekliyorum. Hayatını hukuka adamış birinin, hukuksuzluğa uğraması beni üzdü'' dedi.

Senaryoya ilişkin yorumda bulunmak istemediğini belirten Tülay Tuğcu, senaryoda hedef gösterilmesiyle ilgili herhangi bir hukuki yola başvurmayacağını söyledi.

AJANSLAR