kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En pahalı kıyafeti 20 dolar

ESRA ÇORUH
Sex and the City dizisinin yıldızı Sarah Jessica Parker, tarzı ve giydiği marka kıyafetlerle herkesi kendine hayran bırakıyordu. Şimdi 'Bitten' adıyla kendi markasını yaratan oyuncu, kadınları çok ucuza giydirecek..
Kendine has tarzı, kimi zaman romantik kimi zaman da son derece dişi kıyafetleriyle Amerika'nın stil ikonlarından biri olan Sarah Jessica Parker, kendi markası 'Bitten'la moda dünyasına atılıyor. Geçtiğimiz hafta New York'ta yaptığı lansmanla markasını tanıtan Parker, "Moda, lüks değildir," diyerek her kesimden kadının modaya uygun giyinebileceğine dikkat çekiyor. Markasını oluşturma aşamasında endişeleri olduğunu söyleyen Parker, 500 parçadan oluşan koleksiyonunu çıkardığı için şimdi çok mutlu.

BÜYÜK BEDEN DE VAR
Trendy modelleriyle dikkat çeken koleksiyonda, 20 doların üzerinde hiçbir ürün bulunmuyor. Parker, fiyat felsefesini şöyle anlatıyor: "Genellikle kadınlar, gündüzleri yaptıkları pahalı alışverişin azabını gece yattıklarında çeker. Yattığımızda harcadığımız paraları düşünüp, vicdan azabı çekeriz! Bitten'dan alışveriş yapmak ise kadınlara kendini suçlu değil, iyi hissettirecek." Sarah Jessica Parker, hazır giyim koleksiyonunu herkesin giymesini istiyor, "Modayı her bedenden, her yaştan ve en önemlisi her gelir düzeyindeki kadının takip etmesini istiyorum. O yüzden de beden aralığımız 34 bedenden 56 bedene kadar..." Parker'ın bu kadar ucuz fiyatlarla bir marka yaratması, Amerikan basınında çok olumlu tepkiler alıyor. In-Touch dergisinin stil editörü Bobbie Thomas, "Hollywood yıldızlarından böyle bir koleksiyon görmek çok yenilikçi bir yaklaşım," yorumunu yapıyor. Sex and the City dizisinde Manolo Blahnik'ler, Prada'lar içinde dolaşan Parker, hayatın bunlardan ibaret olmadığını, küçüklüğünde ablasının kıyafetlerini giydiğini söyleyecek kadar da samimi ve açık: "Çocukluğumda ailem sosyal yardım hizmeti alıyordu. Ve ekstra para harcayacak durumumuz yoktu. Kadınların, moda söz konusu olduğu zaman hem almak isteyip hem de başka hesaplar yaptığını çok iyi biliyor ve anlıyorum." Bitten, Amerika genelinde 200 şubesi bulunan Steve&Barry mağazalarında satılıyor. Hedef kitlesi 15-25 yaş arasındaki öğrenciler olan Steve&Barry mağazaları, alışveriş merkezlerinde ya da üniversitelere yakın bölgelerde bulunuyor. Markanın Amerika'yı kasıp kavuracağına hiç şüphe yok. Keşke bizim de stil ikonlarımız olsa da, böyle özgün markalar yaratsa...
Haberin fotoğrafları