kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kötü günlerin geride kaldığını söyleyen Mansız, "Hayatımın en mutlu dönemini yaşıyorum," diyor.

'Futbol olmazsa seksi iç çamaşırı yaparım'

Burcu ALDİNÇ
03.06.2007
İlhan Mansız'ın iyileşip iyileşmediği, yeşil sahalara dönüp dönmeyeceği tartışıla dursun o son bombasını patlatıyor: "Seksi kadın iç çamaşırları üretmek istiyorum"..
Bir dönem "İlhan Mansız," denilince akan sular dururdu. Milli takımın da Beşiktaş'ın da en çok dikkat çeken oyucusuydu o. Öyle ki namı Türkiye sınırlarını aşıp Japonya'ya kadar ulaşmıştı. Kore'den, Uzakdoğu'dan kadın hayranları sırf onu desteklemek için kıtaları aşıp geliyorlardı. Ama önce Japonya transferi, ardından kendi deyimiyle 'yanlış ameliyatlar' onun futbol hayatında dar bir çıkmaza girmesine neden oldu. Şimdilerde sadece reklam filmlerinde karşımıza çıkıyor. Ama o bu durumdan rahatsızlık duymuyor. "16 yaşımdan beri model olmak istiyordum," diyor. Almanya'da inzivaya çekilmiş, tedavilerine devam ederken, tekrar yeşil sahalarda fırtınalar estireceği günleri de hasretle bekliyor. Çok hırslı ve azimli. Bunu, daha röportajın başında yaptığımız ufak satranç maçıyla hemen dışa vuruyor. Yenilgiyi sevmiyor, düştüğü zaman doğrulmasını iyi beceriyor.

- Bir dönem sahalarda fırtınalar estiriyordunuz. Şimdi ise futbol hayatına zorunlu ara verdiniz ve reklam filmlerinde karşımıza çıkıyorsunuz. Psikolojik durumunuz nasıl?
- Gayet iyi. Ben mücadeleyi seven bir insanım, yenilgiyi kolay kolay kabullenmem. İlk başta kötü gibi gelebilir ancak ben kötünün insanın lehine dönebileceğine inanıyorum. Bir buçuk yıl önce trafik kazası geçirdim ve tam iyileşmişken yine futbola ara vermek zorunda kaldım. Ama, "Niye ben, Allah'ım niye benim bacağım, ben bacağımla para kazanıyorum," diye kendimi üzmeyi seçmedim. Etrafımdaki arkadaşlarım hayatımda ilk defa bu kadar mutlu olduğumu düşünüyorlar. Kendime güveniyorum. Birçok kez başarısızlıkla karşılaştım ama asla güvenimi yitirmedim. Profesyonellikten amatörlüğe düştüm ama sonra tekrar çıktım. Bunu herkes kolay kolay beceremez.

'EVİM, ARABAM, HASTANEM VAR'
- Ayağınız sakat ama fiziğinizle mankenlik yaparak para kazanmaya devam ediyorsunuz.
- Mankenlik zaten 17-18 yaşlarından beri hep içimde olan bir şeydi. Futboldan sonra teklif gelince değerlendirmek istedim. Ama şimdi mankenlik yapmıyorum. Almanya'da tedavim devam ediyor. Bir an önce iyileşip sahalara geri dönmek istiyorum. Futbol oynamayı çok özledim. Ve geri dönmek için elimden geleni yapıyorum. İleride "Keşke," demek istemiyorum

- Tedavi süreciniz devam ediyor, mankenlik yapmıyorsunuz, futbol da oynamadığınıza göre, zamanında iyi yatırımlar yapmış olmalısınız?
Evet, ben hep sakin bir hayatı sevdim. Paramı sokakta harcamadım. Yatırımlarım elbette var. Kendime ait bir evim, arabam ve özel bir hastanem var.

- Futbola geri dönerseniz, hangi takımda oynamak istiyorsunuz?
Futbolcunun seçme hakkı yoktur. Ben çocukluğumdan beri Beşiktaş'lıyım. Göğsümde ömür boyu taşıyacağım dövmem de var. Ama bir profesyonel gibi düşünmeliyim. Her takımda oynayabilirim.

- Zaten bir dönem Beşiktaş'taydınız ve takımın en popüler ismiydiniz, neden Japonya'ya gittiniz, para yüzünden mi?
- Bu kararı tek başıma vermedim. O dönemde yapılması gereken hareketler vardı, bana da sadece uygulamak kalmıştı. Kulübün kasasına büyük para girecekti. Takım da zaten ilk yarıyı sekiz puan önde kapatmıştı. Şampiyonluk garanti diye düşündüler ve para için beni gözden çıkardılar. Ayrıca taraftar da beni istemiyordu.

- Neden taraftarın sizi istemediğini düşündünüz?
- Öyle düşündürdüler. Kulübün yaptığı anketlerde benim gitmem yönünde sonuçlar çıkıyordu. İster istemez ben de bunlardan etkilendim. Ama yanlış yaptığımı anladım, sadece kulübe para kazandırmış oldum.

- Takımla ya da yönetimle mi aranız kötüydü? Çünkü o dönemde sizin için "Agresif," deniyordu.
- Saha içinde hırslı ve agresif olduğum için, takımda huzursuzluk yarattığım söyleniyordu. Ben hangi takımda olursam olayım çok hırslıyım. Ama özel hayatımda da bir o kadar sakinim. Soyunma odasında hırs biter sohbet ve arkadaşlık kalırdı. Kimseye de kırgın değilim, her şey yaşandı ve bitti.

- Kulüp doktorunu da yanlış ameliyat nedeniyle suçlamıştınız...
- Bacağımda iki yırtık varmış ve biri benden saklanmış. Tedavim yapılmadan ameliyat oldum. Ama kaderde varmış. O ayağım neredeyse iyileşti ama şimdi diğer ayağım sakat. Artık eski defterleri açmak, birilerini suçlamak istemiyorum.
Haberin fotoğrafları