kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ÖSS soru ve cevapları

Yeni Haber
Üniversite öğrencisi olmak isteyen 1 milyon 640 bin 259 adayın ter döktüğü Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), saat 12.45'te tamamlandı. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz...

BİRİNCİ BÖLÜM

* TÜRKÇE TESTİ
* SOSYAL BİLİMLER 1 TESTİ
* MATEMATİK 1 TESTİ
* FEN BİLİMLERİ 1 TESTİ

İKİNCİ BÖLÜM
* EDEBİYAT-SOSYAL TESTİ
* SOSYAL BİLİMLER 2 TESTİ
* MATEMATİK 2 TESTİ
* FEN BİLİMLERİ 2 TESTİ

* CEVAP ANAHTARI


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, toplam 5 bin 381 binada, 83 bin 583 salonda gerçekleştirilen sınavda 247 bin 242 kişi görev yaptı.

Sınavda, ön lisans programına yerleşmek isteyen adaylar 4, lisans programlarını tercih etmek isteyenler ise 6 test yanıtladı. Her testte 30 soru yer aldı.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar, 24 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girecekler.Sınav sonuçlarının, Temmuz ayının son haftası açıklanması planlanıyor. Tercihler, sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak.

SINAV GENELDE SIKINTISIZ OLARAK ATLATILDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'nin genelde sıkıntısız olarak atlatıldığını söyledi.

Yarımağan, sınavla ilgili kendilerine ulaşan önemli hiçbir olayın olmadığını belirtti.

Sabah saatlerinde sağlık sorunu olan adaylar bulunduğuna dair kendilerine bilgi ulaştığını belirten Yarımağan, ''Ancak hiç kimseyi hastanede veya evinde sınava almadık. Adaylar mutlaka önceden belirlenen binada sınava girdi fakat sağlık sorunları olanlar özel odalarda sınava girdiler'' diye konuştu.

Yarımağan, sınav sırasında fenalaşan ve dışarı çıkarılan bir aday ile ilgili bilgi aldıklarını da aktardı.

Münferit olayların her sınavda yaşandığını söyleyen Yarımağan, ''Sınav genelde sıkıntısız olarak atlatıldı. Kimlik sorunu, yerine başkasını sokmaya çalışma girişiminde bulunan ve sağlık sorunu olan bir kaç aday dışında bir olay bize ulaşmadı'' dedi.

Sınav evrakını taşıyan kamyonların bu akşamdan itibaren ÖSYM'ye gelmeye başlayacağını söyleyen Yarımağan, son kamyonun da yarın gece itibariyle Ankara'da olmasını beklediklerini bildirdi.

Evrakın, sayım işleminden sonra optik okumaya gireceğini kaydeden Yarımağan, bu işlemin de en erken perşembe günü başlayacağını ifade etti.Yarımağan, ÖSS sonuçlarının 15 Temmuzdan sonra açıklanabileceğini belirterek, ''20 Temmuzdan evvel açıklarız diye düşünüyorum'' dedi.

ADAYLAR NE DİYOR?


Üniversite öğrencisi olabilmek için ter döken adaylardan Ece Yörük, Türkçe sorularının bilgiye yönelik olduğunu dile getirerek, bu sorularda zorlandığını söyledi. Yörük, matematik sorularını ise 'herkesin yapabileceği şekilde sorulmuş sorular' olarak tanımladı.

Mert Kibaroğlu da, matematik sorularının daha kolay olduğunu, Türkçe sorularda zorlandığını kaydetti.

Sınava üçüncü kez giren Akgün Tekoğlu ise, bu yıl soruların kolay olduğunu söyleyerek, ''Kolaydı ama kolay olması da zor olacak. Sonuçta puanlar da yükselebilir'' dedi. Tekoğlu, önceki yıllarla kıyaslandığında soruları 'aşırı kolay' bulduğunu ifade etti.

Çocukları, üniversite öğrencisi olmak için çalışan veliler de, merkezlerin dışında heyecanla sınavın tamamlanmasını beklediler.Sınavın, ''Babalar Günü''ne denk gelmesi nedeniyle heyecanlarının bir kat daha arttığını dile getiren babalar da, kendileri için en büyük hediyenin çocuklarının başarısı olacağını belirttiler.

(AA)