kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alaçatı'da bir gece en lüks otellerden bile pahalı

25.05.2007
Turizmin yeni gözdesi Çeşme'nin Alaçatı beldesinde gecelik konaklama fiyatlarının en lüks otelleri geçerek 300 YTL'ye ulaştığı açıklandı...
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede konaklama fiyatlarının belli bir seviyenin altına düşmesine izin vermediklerini söyledi. Beldede 30 civarında küçük otel bulunduğunu, bu otellerdeki yatak kapasitesinin toplam altı yüz olduğunu ifade eden Dalgıç, odalarda konaklama bedelinin gecelik 100 YTL ile 300 YTL arasında değiştiğini kaydetti. Dalgıç, Alaçatı'da tatil yapanlara Avrupa standartlarının üstünde bir hizmet verdiğini belirtti.

Alaçatı'da insanlara huzur sunduklarını ve karşılığında iyi fiyat aldıklarını belirten Muhittin Dalgıç, ''Bu bir arz talep meselesidir. Bin kişilik otelde iki bin kişinin çatal bıçak sesini duyacağıma, bir küçük otelde konaklamayı daha huzurlu buluyorum'' diye konuştu.

OTELE ÇOCUK SOKMAK YASAK

Beldedeki en ünlü otellerden birinin sahibi Zeynep Öziş ise yaz sezonu öncesinde gecelik iki kişilik odada kahvaltı dahil konaklama fiyatının 210 YTL olduğunu ve sezonda yükseleceğini söyledi.

Öziş, ''Fiyatlarımız beş yıldızlı otellerle kıyaslanınca çok pahalı. Biraz arz talep meselesi. Bizim odalarımız da iddialı değil. Telefon yok, televizyon
yok. Otelimize 12 yaşın altında çocuk almıyoruz. İnsanlar, otelimize girince huzur bulduklarını söylüyorlar'' diye konuştu.

Zeynep Öziş, Alaçatı'daki küçük otellerin 2 ile 18 oda arasında değişen kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Beldedeki otellerin en büyük ayrıcalığının ''doğallık'' olduğunu ifade eden Öziş, şunları kaydetti:
''Sadelik, ayrıcalık haline geldi. Artık gündelik yaşamda doğallığı yitiriyoruz. Burada bizim otelimizden biraz daha iddialı odaların gecelik 300
YTL'ye kiralandığını biliyoruz. Çok doğal bir yere insanlar bu kadar para vermeye hazır. Bütün yaz sezonunu dolu geçiriyoruz. Kışın da gelenler var. Bütün sene ortalamasında yüzde 50-60 doluluk oranına sahibiz.''

Arkadaş tavsiyesi ve internet üzerinden kayıtla rezervasyon aldıklarını söyleyen Öziş, Fransız ve İtalyan turistlerin küçük otelleri tercih ettiğini, zaman zaman İstanbul jet sosyetesini de ağırladıklarını belirtti.