kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HEP YAN YANALAR... Muzaffer Tekin, Hüseyin Bayraktaroğlu, emekli albay Fikri Karabağ ve emekli astsubay Oktay Yıldırım bir fotoğraf karesinde yan yana soldan sağa).

Astsubay tutuklu Tekin gözaltında

Ferit ZENGİN/ Veli SARIBOĞA /MERKEZ
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili gözaltına alınan emekli astsubay tutuklandı. Emekli yüzbaşı Tekin ise gözaltında..
İLİŞKİLİ HABERLER
Astsubay tutuklu Tekin gözaltında
İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası ve TNT kalıplarıyla ilgili gözaltına alınan emekli astsubay Oktay Yıldırım, "terör örgütü" kurmak suçundan tutuklandı. Poliste ilk önce suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım'ın, bombaların yarısında parmak izi bulununca konuştuğu ileri sürüldü. Polis, Yıldırım'ın söyledikleri doğrultusunda önceki gece, Danıştay saldırısında da adı geçen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Tekin'e yakınlığı ile bilinen emekli başçavuş Mahmut Öztürk de gözaltına aldı. Tekin ile Öztürk'ün sorgusu sürüyor. Tekin'in "suç örgütü üyesi olmak ve suça karışmak" iddiasıyla gözaltına alındığı açıklandı.

SUÇ: TERÖR ÖRGÜTÜ
Polisin aldığı 4 günlük ek gözaltı süresinin dolması üzerine Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit, dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan sanıklar, "terör örgütü üyesi olmak ve ruhsatsız patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz hafta Ümraniye Mehmet Demirtaş'a ait bir gecekonduya operasyon yapılan baskında, çatı katında 27 adet MKE yapımı taarruz tipi el bombası ile 6 fünye ve TNT kalıpları bulunmuştu. Operasyonda Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit ve Oktay Yıldırım gözaltına alınmıştı. Bu arada bombaları evde kiracı olarak oturan Ali Yiğit'in babasının ihbar ettiği ileri sürüldü. Fındık toplamak için Trabzon'a giden baba Yiğit'in jandarmaya bilgi verdiği kaydedildi.
Haberin fotoğrafları