kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'de ABD askerleri taksi çaldı

Yeni Haber
İzmir'in Alsancak semtinde eğlenceden dönen NATO'da görevli iki Amerikalı asker, park halinde müşteri bekleyen bir taksiyi emniyeti suistimal yöntemiyle çalarak kaçtı.

Taksi şoförünün polisi aramasıyla NATO Güneydoğu Müşterek Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaptıkları öğrenilen Amerikalı askerler, olaydan kısa bir süre sonra gittikleri çorbacıda yakalanarak gözaltına alındı.

NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan iki Amerikalı asker, eğlence dönüşü İzmir Limanı'nda anahtarı üzerinde bulunan park halindeki taksiyi çalarak kaçtı.

Müşteri beklediği sırada 35 T 5026 plakalı aracı ABD'li askerler tarafından çalınan Mehmet Yılmazoğulları (54), polisi arayarak taksisinin çalındığı bilgisini verdi. İhbar üzerine çalınan taksiyi bulmak için çalışma başlatan polis, aracı bir çorbacının önünde park edilmiş halde buldu. Çorbacıda bulunan ve alkollü oldukları öğrenilen NATO'da görevli Amerikalı askerler Jean Alix Jacquet (32) ve Justin William Masterson (23) ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Taksinin şoförü Mehmet Yılmazoğulları ve araç sahibi Gürhan Çalğav ise Amerikalı askerlerden şikayetçi oldu.

Emniyeti suistimal yöntemiyle hırsızlık yaptıkları ve araca zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve nöbetçi savcılığa sevk edilen ABD'li zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.