kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BETON ZEMİNE OTURARAK BEKLEDİLER Ankara, Adana, Kars ve Konya’ya gitmek için gelen yolcular trenler hareket etmeyince bavullarıyla saatlerce bekledi. Yer yer eylemcilerle yolcular tartıştı.

Garda hayat durdu

Gülcan DEMİRCİ / MERKEZ
TCDD'de tren şefliğinin kaldırılması üzerine Haydarpaşa Garı'nda çalışanlar iş durdurdu. Eylemden önceden habersiz olan ve saatlerce garda bekleyen yolcular, tepki gösterdi..
Trenlerin seferleri sırasında güvenlikten bilet kontrolüne kadar her şeyden sorumlu olan tren şefliğinin kaldırılması üzerine Haydarpaşa Garı'nda eylem yapıldı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Türk Ulaşım Sendikası üyesi işçiler Haydarpaşa Tren Garı'nda iş durdurma eylemi yaptı. Eylem dolayısıyla Ankara, Kars, Konya ve Adana'ya yapılan ana hat tren seferleri yapılamadı. Türk Ulaşım Sendikası İstanbul 1. Şube Başkanı İsmail Çiftçi, "Seferin gidişatından bilet kontrolüne kadar her şeyden sorumlu olan tren şeflerinin kaldırılması, trenlerde emniyet sorununu ortaya çıkartacaktır. Tren şeflerinin göreve başlaması gerekiyor" dedi. Bu arada, bazı yolcular ile eylemci çalışanlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedeye, güvenlik güçleri müdahale etti. Özellikle Başkent ve Doğu Ekspresi'nin sefere çıkamaması üzerine vatandaşlar uzun süre Haydarpaşa Garı'nda bekledi.

SAAT 17.00'DE SONA ERDİ

Garın beton zeminine oturan vatandaşlar TCDD'nin kendilerine otobüs ayarlaması için beklediklerini söylerken, böyle bir aksiliğin yaşanmasını eleştirdi. Eylem saat 17.00'de sona ererken tren seferleri de başladı. TCDD Genel Müdürlüğü yazılı açıklamasında "Söz konusu personelimize tüm hakları verilmiş olup, hiçbir mağduriyetleri söz konusu değildir" denildi.