kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzüm çok güzel, sesim de şarkıcıyım diyene taş çıkarır!

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
'Şimdi Zayıflamak İstiyorum' yarışmasından elendikten sonra Mehmet Ali Erbil'in hostesi olan Eda Eyüboğlu, şarkıcı olmak için kolları sıvadı! 153 kiloya çıkınca hastaneye yatan Eda, 127.5 kiloyu buldu. Hedefi 90'a inmek.....
Herkes onu atv'de yayınlanan 'Şimdi Zayıflamak İstiyorum' yarışmasında tanımıştı. Kilolarına karşın gülümseyen ve herkesin Hülya Avşar'a benzettiği güzel bir yüzü vardı. Onu fark eden sadece izleyici olmadı; dördüncü haftada elendikten hemen sonra 'Kuşum Aydın'ın şovuna transfer oldu! Ancak aradan iki hafta geçtikten sonra bu macera bitti ve M. Ali Erbil'in programına yarışmacı olarak katılması istendi. O günden sonra da Eda Eyüboğlu, programın en marjinal hostesi oldu:

UÇAĞA BİLE BİNEMİYORDUM
"Mehmet Ali Erbil bana hosteslik teklif ettiğinde şaka zannettim. Çünkü oradaki kızlar manken gibiydi. Bana kıyafet diktirmişler, bir günlük şaka sandım, sonra 'işe başladın' dediler. 8.5 ay çalıştık, bir ay ara verdim sonra Hamdi Alkan'la bir diziye başladık. O proje bittikten sonra kilo almaya başladım. O kadar ki; uçakla gidip gelemiyordum..." 2.5 aydır Avrupa Şafak Hastanesi'nde zayıflama tedavisi gören Eda, kilosunun hızla azaldığını anlatıyor: "Zayıflama yarışmasına başladığımda 132 kiloydum. Yarışmada 117' düştüm. Sonra M. Ali Erbil ile çalışmaya başladım, 42 kilo aldım. Hastaneye 153 kiloyla yattım ve bugüne kadar; yani 2.5 ayda 25 kilo verdim. Şimdiki hedefim 110. Sonra da 90'a inmek istiyorum. Ömrüm boyu XL, XXL olduğum için beden falan bilmiyorum ama daha hoş gözükeyim istiyorum." Ama o yine de kilolarının ikili ilişkilerine olumsuz yansımadığını söylüyor: "Kiloluyum ama erkekleri bende bir şey çekiyor. Bana 'çok güzelsin, yüzün çok güzel' diyorlar. Yüzümün güzelliği, enerjik olmam kilomu kapatıyormuş." Öyle ki Eda, kilolarının hızla artmasını da yaşadığı acılara bağlıyor: "2002'de babamı kaybettim, bir sene sonra da sevdiğim insanı. Bunlardan önce 90 kiloydum. " Her şeye rağmen Eda kendine çok güveniyor ve şu sözlerle güvenini ortaya koyuyor: "Kamerayı seviyorum. Güzel bir kızım, bunu biliyorum. Yüzümün güzelliği bazı şeyleri kapatıyor gibi geliyor bana..." Hastanede aldığı tedavi sayesinde kilo verebildiğini gören Eda'nın şimdiki en büyük isteği ise bir albüm çıkarmak! Sesinin çok güzel olduğunu ve zaten vokalistlik yaptığını anlatan Eda; Etiler'de sahne alan Utku'ya 8 ay, ara sıra da Hakan Altun ve Cengiz İmren'e vokal yaptığını söylüyor. Üstelik bu konuda da kendine güveni çok fazla: "Şarkıcıyım diyenlerin çoğundan daha güzel sesim var. Bir prodüktör benim için bir şeyler yapsın istiyorum." Eda, Hülya Avşar'a benzetilmesini ise 'haklı bir benzetme' olarak yorumluyor: "Onun yerini alacak kimse yok, belki ben alırım. Ama insanlar bir de sesimi bir duysun; Sibel Can'a benzetiyorlar."
Haberin fotoğrafları