kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Şehit haberlerinden etkilendim' diyerek kurşun yağdırdı

ANKARA
AK Parti'nin eski genel merkezine gelen Murat Kuzucu, önce Başbakan'ı görmek istedi, izin verilmeyince silahını çekerek binaya iki el ateş etti..
Ankara dün gece karalık bir silahlı taciz olayıyla sarsıldı. AK Parti'nin Balgat'taki eski genel merkezine gelen ve adının Murat Kuzucu olduğu belirlenen bir şahıs, önce Başbakan'ı görmek istediğini söyledi. Kuzucu, izin verilmeyince "Şehit haberlerinden etkilendim" diye bağırarak, binaya iki el ateş etti. Etkisiz hale getirilen Kuzucu gözaltına alındı.

Polise teslim edildi
Edinilen bilgilere göre Murat Kuzucu, dün akşam 21.00 sularında AK Parti'nin Balgat'taki eski genel merkez binası önüne geldi. Görevlilere Başbakan Erdoğan'ı görmek istediğini söyleyen Kuzucu, izin verilmeyince de "Ben bu şehit haberlerinden etkilendim" diye bağırarak belindeki silahı çekti ve binaya iki el ateş etti. Binanın güvenlik görevlileri bu sırada Kuzucu, boşluğundan yararlanarak üzerine atladı ve silahlı tacizciyi etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlileri tarafından polise teslim edilen Kuzucu, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorguya alındı.

Hedef araştırılıyor
AK Parti eski genel merkezine bu silahlı tacizin yapıldığı saatlerde Başbakan Tayyip Erdoğan da partisinin yeni genel merkezinde çalışıyordu. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alınan saldırganın hedefinin, Başbakan Erdoğan olup olmadığı üzerinde duruluyor. Soruşturma bu yönde derinleştiriliyor.